Прочитај ми чланак

ПОСЛАНИК БОЈАН ТОРБИЦА: Држава мора да реагује због цензуре о Јасеновцу (ВИДЕО)

0

Без обзира на политичке разлике, све партије и покрети у Србији морају да буду јединствени у борби за истину о српским жртвама у НДХ и у Хрватској, као и о доприносу српског народа у борби са фашизмом.

Бојан Торбица, потпредседник Покрета социјалиста и народни посланик у Скупштини Србије, у узјави за портал „Србин инфо“ оштро је осудио цензуру наше емисије у којој се спомињу Јасеновац и страдања Срба у НДХ, али и у „Олуји“ и током грађанског рата деведесетих година.

– Фашизам је побеђен, али очигледно никада није уништен. Сада они који покушавају да изврше ревизију Другог светског рата и најгори режим у историји прикажу као добар, раде и овакве ствари као што је цензура ваше емисије – напомиње Торбица.

За мање од месец дана, на нашем „Ју тјуб“ каналу – „Центар“, цензурисане су и укинуте две емисије, најпре интервју са Драгославом Боканом, који је говорио о усташким злочинима, а затим и емисија „Прелиставање“, у којој је као „говор мржње“ Јутјуб оценио пренесену изјаву министра одбране Александра Вулина, који је помињао Јасеновац и страдања Срба у НДХ и током грађанског рата деведесетих година.

– Чак и појединци у Србији кажу да све што је министар Вулин рекао о злочинима усташке НДХ је прејака истина. А истина је само једна, не може бити јака или слаба. Зато је оваква цензура од стране „Јутјуба“ велика срамота, јер је цензурисана истина. Испада да ја својој деци не смем да испричам како им је прадед убијен од стране усташа, да не смем да им причам за Јасеновац – напомиње наш саговорник.

Јован Торбица истиче да нико нема право да ћути о Јасеновцу и осталим страдалним местима Срба у Хрватској.

– Зато ће Покрет социјалиста Влади Републике Србије, односно Министарству за културу и информисање поставити питање како ће реаговати поводом ове цензуре и шта ће предузети да се овакви инциденти више не понављају – каже за наш портал Јован Торбица.