Прочитај ми чланак

Посланици ДФ ушли у суд: Ускоро саслушање ухапшених лидера опозиције

0

Посланик ДФ-а Предраг Булатовић казао је да ће чекати испред зграде Основног суда до 16х када ће саслушати ухапшене посланике

За 16:00 часова заказано је саслушање посланика Демократског фронта (ДФ) Андрије Мандића, Милана Кнежевића и Милуна Зоговића.

FB/ Марина Јочић

Они су послије узимања изјаве задржани у притвору, након што су синоћ – са осталим колегама из странке – ухапшени.

Посланици Демократског фронта (ДФ) Небојша Медојевић, Славен Радуновић, Милутин Ђукановић, Марина Јочић, Предраг Булатовић, Јован Вучуровић, Бранко Радуловић и Бранка Бошњак ушли су у зграду Основног суда, у склопу које је Основно државно тужилаштво.
Посланик ДФ-а Предраг Булатовић казао је да ће чекати испред зграде Основног суда до 16х када ће саслушати ухапшене посланике.

Радуновић је казао „Вијестима“ да су дошли да сазнају зашто не саслушавају њихове колеге већ их држе у притвору.

Скупштина Црне Горе синоћ је усвојила Закон о слободи вјероисповијести. Усвајању закона претходили су инциденти у Скупштини након одбијања амандмана Митрополије црногорско-приморске на предложени Закон о слободи вјероисповијести, које је у скупштинску процедуру ставио Демократски фронт. Након инцидента су ухапшене 22 особе – 18 посланика ДФ-а и још четири особе.

„Лишени слободе по налогу ОДТ и Управе полиције“

Из Тужилаштва је потврђено да су тројица посланика ДФ-а ухапшена по налогу ОДТ и Управе полиције.

„Током дана, у законском року, ова три лица ће уз кривичну пријаву бити приведена државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Подгорици ради саслушања у својству осумњичених.

Након саслушања државни тужилац ће донијети одлуку о даљем поступању“, наводи се у званичном саопштењу Основног државног тужилаштва.