Прочитај ми чланак

Понош: Вучић тера болесног Шешеља да зарађује за живот

0

Оснивач покрета "СРЦЕ" Здравко Понош осврнуо се у емисији "Добар лош зао" на однос између шефа српске државе Александра Вучића и његовог политичког оца, Војислава Шешеља.

Коментаришући гостовања Шешеља, лидера и оснивача Српске радикалне странке, на телевизијама и његове испаде, Понош је рекао да има утисак да се Вучић према њему понаша нечовечно.


„Вучић се према њему понаша нечовечно и неодговорно. То је његов отац, старији човек и болестан човек. Он њега у таквом стању тера да зарађује за живот. То је као породица која старијег деду, који је ту породицу ставио на ноге, тера у осамдесетој години да окопава кукуруз да би га нахранили“, сликовито је Понош описао однос некадашње секретара СРС, а данас председника државе и осуђеног ратног злочинца, Војислава Шешеља.

Пре него што је доживео метармофозу, лидер напредњака и први човек државе, Александар Вучић, био је један од најближих сарадника Војислава Шешеља. У СРС се учланио почетком деведесетих, а у тој странци је провео готово пуне две деценије. Разлаз са Шешељ, додуше само страначки, одиграо се 2008. године, кад је Вучић, заједно са Томиславом Николићем одлучио да формира СНС.

По повратку Шешеља из Хага, обновљени су односи и шеф радикала је постао поново омиљени опозиционар у Србији. Након дебакла на последњим изборима, Шешељ је најавио повлачење из политике, али је наставио да гостује у телевизијским емисијама, где му је задатак да брани и оправдава потезе свог политичког сина.