Понош: Останите код куће 26. априла и тако гласајте за себе

0

Потпредседник Народне странке Здравко Понош позвао је данас грађане да 26. априла, за када су најављени избори, остану код куће и тако гласају за себе, јер учешће на "лажним изборима" неће донети никакву промену нити бољитак.

„Многи људи сматрају да је грађанска дужност да изадју на изборе. Није дужност, него право, а право је и да неизласком демонстрирате свој политички став и незадовољство ситуацијом у друштву, која је далеко од демократске. Избори су ствар демократије, не принуде“, рекао је Понош на конференцији за новинаре у Лесковцу, где је разговарао са градјанима и члановима Народне странке.

Zdravko Ponoš Foto: Narodna stranka

Понош је навео да се успех бојкота може сагледати кроз две димензије неизласка на изборе свих релевантних опозиционих странака и покрета и уверавање градјана да не изадју на „лажне изборе“.

„За бојкот су се одлучили сви значајни политички актери који су несумњиво опозиција и имају тежину у бирачком телу и ту можемо прогласити успех, јер нико ко је вредан пажње неће учествовати у ономе што Вучићев режим назива изборима, а ми сматрамо да то неће бити избори“, рекао је Понош.

Понош је додао да постоје три групе бирача које ће опозиција настојати да убеди да бојкотују изборе бирачи опредељени за опозицију, градјани незадовољни стањем у Србији који сматрају да немају за кога да гласају и бирачи разочарани СНС-ом.

Потпредседник Народне странке је навео да су бирачи опозиције већ су уверени да је бојкот једини пут до правих избора на којима ћемо учествовати.

„Незадовољнима стањем у Србији, који не виде начин да се ствари промене, поручујемо да се од њих сада ни не очекује да гласају, ако већ мисле да немају за кога да гласају. Заиста и немају за кога да гласају 26. априла, је нема избора“, рекао је Понош.

„Немојте се мучити, останите код куће и гласајте за себе, то је права ствар коју можете урадити“, истакао је Понош.

Понош је додао да би разочараним гласачима СНС-а требало да буде јасно да од ове власти могу да се надају само да ће и убудуће бити варани, пошто су у претходних осам година много пута преварени, и да са напредњацима на власти никада неће дочекати бољитак.

„Једино што они могу да ураде у овом тренутку је да не пристану на уцене и не изађу на лажне изборе“, рекао је Понош.

Понош је навео да „активан бојкот значи активан однос према гласачима“ и убеђивање да не изађју на „оно што опозиција не сматра изборима“.

„Никога нећемо, наравно, физички спречавати да гласа, јер ми нисмо као режим који присиљава људе и прави спискове, него хоћемо да уверимо градјане у исправност одлуке да не изађу на изборе“, закључио је Понош.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!