Прочитај ми чланак

Понош о нервозном Вучићу:Говорили му да је кул момак, а онда га Курти намагарчио

0

Последње обраћање председника Александра Вучића, али и низ политичких одлука које су се десиле у Београду и Приштини произвело је бројне реакције. Једно од најпрецизнијих пресека тренутне ситуације дао је председник покрета Србија Центар (СРЦЕ) Здравко Понош.

Јучерашњи дан био је изузетно турбулентан на српској политичкој сцени: најпре је Александар Вулин постављен за директора БИА, што је изазвало велико негодовање стручне јавности. Док се страсти још увек нису ни смириле, из Приштине је стигла вест да ће нови министар у влади Косова бити Ненад Рашић за којег Вучић нема речи хвале јер има око један одсто подршке.


Курти је тако поново вратио Србе у институције, из којих је Српска листа добровољно изашла прошлог месеца. Делује да је Вучић погрешно срачунуо у ком правцу иде политика, а све су прилике да није „три пута мерио, а једном секао“.

Резултат последњег „реза“ Приштина је тај да Вучић, нити било ко из делегације Србије неће путовати на самит Европске уније и Западног Балкана у Тирани.

Вероватно најбољи коментар о тренутној полиитчкој ситуацији дао је лидер покрета СРЦЕ Здравко Понош.

„Кад ти уђу у главу и тапшу говорећи да си кул момак за разлику од Куртија. Ти обећаш да ћеш да баталиш и Вулина. Они поново пусте Куртија да буде Курти и да те намагарчи. Изведеш Листу (Српску), он ували Рашића. Ти, ко поп бесан на село извучеш Вулина и нећес на састанак у Тирану. Премудро“, написао је Понош.