Прочитај ми чланак

Понош: Не планирам да се учланим ни у једну од постојећих странака

0

Кандидат коалиције Уједињени за победу Србије Здравко Понош изјавио је да после напуштања Народне странке не планира да се учлани ни у једну од постојећих странака, па ни у Странку слободе и правде Драгана Ђиласа.

„Један од разлога што претходних дана нисам јавно иступао је и тај ‘слон у соби’, питање шта ћу даље. Сасвим сигурно знам шта нећу. Из Народне странке сам већ изашао. Видим да су већ почела говоркања да ћу прећи у Ђиласов ССП. Нећу прећи ни у једну од постојећих странака“, објаснио је Понош у интервјуу за НИН.


Како је истакао, његово будуће бављење политиком ће зависити од одговора на три питања: с ким, са чим и у којој форми, „под условом да сви том послу приступимо одговорно“.

„Тренутно на та питања немам одговор“, изјавио је Понош за НИН, који ће интегрални интервју с њим објавити у првом наредном броју, 14. априла.

Око 700.000 гасова, колико је добио на председничким изборима после само четири недеље кампање, за Поноша су, ипак, доказ неких промена у Србији.

„Сада чујем да неки (из опозиције) кажу: добро, ово нам је била показна вежба за будућност, нешто смо научили, а мислим се – ако си ти учио на томе да изневериш очекивања бирача, то је непристојно и некоректно према самим бирачима. На другим местима се учи, на изборима се бори“, поручио је Понош.