Прочитај ми чланак

Српска листа: Помоћи капетану Драгану

0

srpska lista

Државни органи Србије дужни су да помогну Драгану Васиљковићу и спријече његово изручење Хрватској. Капетан Драган жртвовао је сопствену будућност у тренутку када су вођени српски отаџбински ратови западно од Дрине. Српски народ никада неће заборавити његове херојске заслуге из времена конституисања Републике Српске Крајине. 

Српска листа, као интегралистичка и бјелашка странка Срба из Црне Горе, не жели да вјерује да било ко из српских државних власти и националних инситуција размишља да отпише Драгана Васиљковића на начин на који, нажалост, он сам претпоставља да ће се то десити. У времену када се Србија ,,отворила“ и према Западу и према Истоку, ваљда је сасвим логично да власт у Београду искористи свој утицај и лобира актуелне пријатеље и партнере да капетан Драган не буде изручен држави која је прогнала стотине хиљада Срба и окупирала Републику Српску Крајину.

Српска листа позива и владајућу патриотску опцију и опозицију у Републици Српској, као и преостале српске политичке структуре у Црној Гори, али и Македонији и организације у дијаспори, да дигну глас протеста и јавно саопште да је Драган Васиљковић херој српског народа који је био ,,кадар стићи и утећи и на страшном мјесту постојати“.

Изручење још једног честитог и великог Србина, уочи православног Божића, или ко зна, можда и на сам Бадњи дан, Божић или Српску нову годину, била би још једна мрља на савјести српске политичке елите и ново неопростиво понижење за нашу нацију.

(Србин.инфо)