Прочитај ми чланак

ПОЛИЦИЈА ОДЛУЧУЈЕ: Шабан Шаулић или радикали

0

На истој јавној површини Ваљево пријављена су два дочека Српске нове године - један у организацији града, а други је пријавила Српска радикална странка.

Град Ваљево одлучио је да свечани дочек Српске нове године буде на јавној површини која је у власништву града, што је као и организатор уредно и пријавио, изјавио је градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић.

На истој јавној површини, међутим, дочек Нове године по Јулијанском календару је пријавила и Српска радикална странка (СРС) у полицији.

Према његовим речима, полиција треба да уради безбедносну процену и да писмено обавести или град или радикале коме скуп забрањују.

„Закон дозвољава да на једном истом месту може више организација пријавити скуп, али не могу заузети јавну површину чији је титулар град, без сагласности надлежних служби у Градској управи“, истакао је Гвозденовић.

Председник Вучић: Огроман новац у Лозницу и Ваљево

Он додаје да СРС жели да, на истом месту и у исто време где град организује дочек, има свој програм који се састоји од ди-џеја, трубача и обраћања председника Окружног одбора СРС.

„Град је све урадио по протоколу што је било предвиђено за организовање оваквог скупа. Ангажовали смо Агенцију за обезбеђење, обавестили смо јавна предузећа, добили смо дозволе од свих надлежних служби за заузимање јавних површина и што је најбитније за грађане платили смо ангажовање Шабана Шаулића“, рекао је Гвозденовић за „Глас западне Србије“.

Иначе, у Скупштини града Ваљева напредњаци и социјалисти имају убедљиву већину, а Српска радикална странка уопште нема одборнике, јер на претходним локалним изборима није прешла цензус.