Прочитај ми чланак

Полиција још није послала тужилаштву пријаву против Вучићевог кума који је …

0

Упркос томе што је Прво основно јавно тужилаштво у Београду наложило да се против Николе Петровића, кума председника Србије Александра Вучића и бившег директора ЈП "Електромрежа Србије" (ЕМС), поднесе пријава због кривичног дела Угрожавање јавног саобраћаја, полиција тужилаштву још није доставила пријаву. Поред тога, полиција није одговорила ни на питања портала Нова.рс о саобраћајној незгоди, али ни о томе да ли су тачне незваничне информације које поседујемо, да је Петровић кобне вечери возио пијан и дрогиран.

Саобраћајна незгода коју је изазвао Никола Петровић догодила се 7. марта у Ужичкој улици у Београду. Петровић је скупоценим аутомобилом ишао споредном улицом, а када је дошао до раскрснице са Ужичком, саобраћајницом са првенством пролаза, није се зауставио на саобраћајан знак, већ је наставио кретање и силовито својим „меклареном“ ударио у „опел корсу“ у којој су биле две жене. Од силине ударца оба аутомобила су ударила у ограду Дома Патријаршије, а две повређене жене су превезене у Ургентни центар.

„Неки типови окружили новинаре“

По доласку на лице места, екипа портала Нова затекла је два разлупана аутомобила, али и Петровића како, са капуљачком на глави, седи у полицијском аутомобилу и разговара. Неколико непознатих мушкараца све време је стајало поред наше екипе, пратично нас окруживши. Иако смо покушали да сазнамо због чега стоје тик уз нас, нису желели да одговоре.

Припадник МУП-а који је регулисао саобраћај у Ужичкој улици неколико пута је од нас тражио да му кажемо како смо за ову саобраћајну несрећу сазнали, и „шта ми радимо ту“. У међувремену, са „мекларена“ су скинуте таблице, а са лица места га је одвезла служба Паркинг сервиса…

Мук у МУП

Редакција портала Нова покушала је да се о детаљима незгоде информише званичним путем у полицији и тужилаштву. Из Првог основног јавног тужилаштва у Београду речено је да су полицијски службеници Управе саобраћајне полиције извршили увиђај и обавестили дежурног заменика јавног тужиоца Првог ОЈТ у Београду, који је наложио да се против осумњиченог поднесе кривична пријава због кривичног дела Угрожавање јавног саобраћаја.

Десетак дана касније покушали смо да сазнамо која је судбина пријаве која је требало да буде поднета против Петровића, међутим стигао је прилично забрињавајући одговор: Поводом Вашег захтева обавештавамо Вас да је провером кроз електронски уписник Првог основног јавног тужилаштва у Београду утврђено да наведена кривична пријава до данас није достављена у рад тужилаштву.“

Сама чињеница да ни после оволико дана полиција није доставила тужилаштву потребну документацију, у јавности би врло лако могла да допринесе утиску да полиција једноставно избегава да Петровића суочи са било каквом кривичном одговорношћу. Такође, полиција до данас није одговорила на питање да ли су истините информације да је Петровић кобне вечери подвргнут тестовима на дрогу и алкохол, те да је надовно утврђено да је у крви имао извесну дозу алкохола и кокаина.

У „мекларену“ био и конзул

Са Петровићем у скупоценом аутомобилу чије је власништво непознато, био је и познати кувар и велики пријатељ шефа напредњака, Томаж Кавчич, који је такође и почасни конзул наше државе у Љубљани.