Прочитај ми чланак

ПОЛАЖЕ ЗАКЛЕТВУ: Тачи послао званичну позивницу српском председнику Николићу

0
ФОТО: commons.wikimedia.org

ФОТО: commons.wikimedia.org

У кабинету српског председника београдски лист Данас није још добио одговор да ли је стигао позив из Приштине.

Бившишиптарско-окупаторски премијер Хашим Тачи званично ће положити заклетву за окупаторског председника на територији Космета у четвртак 7. априла, како је и раније планирано, а званичан позив да присуствује његовој инаугурацији послат је у Београд председнику Србије Томиславу Николићу, сазнаје Данас незванично од дипломатских извора у Приштини. Како истичуДанасови саговорници, позивнице су уручене и „лидерима суседних земаља или њиховим представницима“.

У кабинету председника Србије Данас није јуче добио одговор да ли је Николић добио Тачијеву позивницу. Колико је познато, председник Николић досад није био ни на једном међународном скупу, коме је присуствовао и Тачи, за разлику од премијера Aлександра Вучића и шефа дипломатије Ивице Дачића. Упамћено је међутим, да се Николић у неколико наврата, било на маргинама, било у званичном делу сусрео са одлазећом шиптарско-окупаторском председницом Косова Aтифете Јахјагом. Ти сусрети нису имали никакав формални карактер.

Хашим Тачи је, подсетимо, у недавном разговору за аустријски Стандард најавио да ће послати такав позив.

„Радујем се позиву који ћу упутити председнику Николићу. Позваћемо и остале председнике земаља региона“, поручио је он, уз опаску да се са Николићем сусретао и раније, те да „то неће бити нешто непознато председнику Србије“.

Приштински лист Коха диторе објавио је да Тачи може да буде инаугурисан за шиптарско-окупаторског председника пре него што Уставни суд одлучи по захтеву шиптарске опозиције која тврди да избор за председника није био у складу са Уставом. Лист подсећа да је опозициони блок затражио увођење привремене мере која би одложила ту церемонију до званичне одлуке суда. Како преноси Коха диторе, представници покрета Самоопредељење сматрају да Тачи наставља припреме за ступање на функцију, „што доказује да он већ зна какве ће бити пресуда Уставног суда.

Извор: danas.rs