Прочитај ми чланак

„ПОЛА МАКЕДОНИЈЕ ГОРИ, никога није брига”

0

Највећа опозициона странка у Македонији ВМРО-ДПМНЕ каже да пола Северне Македоније гори у пожарима, али да нико не преузима ништа тим поводом.

Како наводи та странка, Министарство унутрашњих послова, Министарство шумарства и Министарство пољопривреде одговорни су за то, преноси МИА.

“Више недеља Македонија гори, али нико не преузима одговорност. Господине Заев време је за оставке, време је за разрешења. Имамо ситуацију у којој као никада до сада, у месецу марту имамо више од пет стотина пожара кроз целу Македонију које нико не гаси, нити се преузимају било какве радње да се пронађу починиони“, наводи у саопштењу ВМРО-ДПМНЕ.

Они сматрају да се ради о пустошењу Македоније, о невиђеној анархији у досадашњој историји Македоније, која много кошта македонске грађане.

„Нестају шуме, горе вочњаци, а имамо евакуисано и цела села. Питање је када ће доћи до жртве“, упозорава та странка.

Посланик из редова ВМРО-ДПМНЕ Владимир Гјорчев каже да такво стање у држави значи да не постоје институције.

“То значи да постоји комплетна спрега између криминала заједно са државним институцијама. Укључени су шумарска мафија, полиција, локалне власти и министарстава“, истиче Гјорчев.

Он је закључио да треба да се понесе одговорност и оставке, те да је ово фијаско и дебакл за државне институије, како он наводи „државне институције Зорана Заева“.

Јуче је македонска влада увела забрану за кретање у шумским подручјима на неодређено време.

 

Северна Македонија је захваћена пожарима широких размера – активни су шумски пожари на Скопској Црној Гори, Шар планини, у источној Македонији, у Македонској Каменици, у националном парку Галичица, око Преспанског језера, као и у Кавадарцима, Неготину и Струмици.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!