Прочитај ми чланак

ПОКС: Захтевамо хитну седницу Скупштине око КиМ и оставку Александра Вучића

0

Покрет обнове Краљевина Србије (ПОКС) констатује да се на северу Косова одиграва својеврсна представа у којој су главни актери представници САД и ЕУ, а главни глумци Александар Вучић и Албин Курти. Председник Србије је већ увелико почео са применом француско – немачког споразума који је прихватио у фебруару, а чији временски оквир за примену је договорио у Охриду у марту месецу.

„Очигледно је на дневни ред дошла примена тачке 1. и тачке 2. споразума која предвиђа да Србија поштује територијални интрегритет тзв. Косова и њене симболе и документа. Сведоци смо да је Скупштина Србије усвојила закон којим признаје личну карту лажне државе Републике Косово, а као што сте видели пре неки дан, скунута је српска, а истакнута албанска застава на општинама на северу Косова. Сада је на делу други део представе за јавност. Ово што је урађено треба да одобровољи албанску страну да пристане на нове изборе на северу Косова и да се формира Заједница српских општина која није ништа друго него невладина организација“ – изјавио је портпарол ПОКС,  Божидар Катић.

„На крају представе, имаћемо четири српске општине са заставом лажне државе Косово која се неће скидати са зграде локалне српске самоуправе, Заједницу српских општина и де факто признање лажне државе Републике Косово од стране Србије, као што је и предвиђено француско – немачким споразумом“ – додао је Катић.

ПОКС захтева од председника Скупштине Србије да хитно сазове седницу за коју је обећао да ће бити крајем маја или почетком јуна, на којој би једина тема била француско – немачки споразум, који није потписан, али је прихваћен и што је још горе видимо да се примењује у пракси.

ПОКС и странке државотворне опозиције ће предложити да Скупштина Србије усвоји одлуку да се овај протиуставни споразум одбаци одмах и у целости, како би ублажили штетне последице које је он већ произвео.

Због потпуног краха политике Александра Вучића када је Косово и Метохија у питању, ПОКС тражи његову оставку и расписивање избора на свим нивоима, а пре тога дијалог око фер и демократских услова за његово одржавање.