Прочитај ми чланак

ПОКС подржава предлог Прогласа о минимуму услова за излазак на изборе

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) саопштио је данас да пружа подршку листи минималних услова за излазак на будуће изборе које је саставио „Проглас“.

„Без чишћења бирачког списка од гласача са лажним пребивалиштем, спречавања куповине гласова и ослобађања медија за представнике опозиције да се равноправно представе грађанима као и владајуће странке, опозиција не треба да учествује ни на једним будућим изборима. Уколико власт на то не пристане, опозиција треба да бојкотује изборе и настави борбу ванпарламентарним методама и опструкцијом рада парламента“, изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

Он је додао да опозиција сложно и јединствено треба да инсистира и на томе да се до краја истражи изборна крађа са прошлих избора и кривци доведу пред лице правде.

„То мора бити важан услов за излазак на изборе од кога се не сме одустати, јер ће се у супротном изборна превара поновити. Свесни смо да даљи раст тензија у друштву ником није потребан, али нам није потребан ни живот у диктатури“, закључио је Михаиловић.