Прочитај ми чланак

ПОКС открива: Србин на КиМ приведен због одбијања да иде на СНС митинг!

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) затражио је данас хитну смену председника Привременог органа општине Витина на Косову Божидара Дејановића, зато што је косовској полицији пријавио да Горан Пејић има нелегално оружје, а мотив је заправо био његово одбијање да иде на митинг Српске напредне странке (СНС) у Београду.

У саопштењу ПОКС је навео да је њиховог симпатизера Дејановића у среду привела косовска полиција након претреса куће, где су пронађена два комада наоружања.

Дејановић је признао да има оружје јер се плаши за своју и безбедност своје двоје деце, жене и оца који живе са њим, због сталних напада и провокација Албанаца у тој српској енклави на југу Косова, додао је ПОКС.

Председник ПОКС Војислав Михаиловић изјавио је да је тужно што је Дејановића пријавио сународник из паничног страха да мора да испуни квоту за митинг СНС.

Он је додао да то само говори до које мере председник Србије подстиче мржњу и поделе између Срба на Косову који, уместо да се сложно боре јер су им угрожени животи и егзистенција, поступају погрешно зарад себичних интереса једног човека, закључио је Михаиловић.