Прочитај ми чланак

ПОКС: Несазивање пролећног заседања Скупштине знак да власт не сме пред посланике

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оценио је данас да је несазивање редовног заседања Скупштине Србије, које је законски морало да почне 1. марта, доказ да власт не сме да изађе пред посланике и народ.

У скупштинску процедуру још у фебруару су ушла два међународна споразума везана за признавање личних карата и диплома земаља Западног Балкана, међу којима је и лажна држава „Република Косово“, изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

Он је навео да Скупштина треба да потврди и у Службеном гласнику у одељку „Међународни споразуми“ објави „међународни уговор државе Србије са својом државном територијом Косовом и Метохијом, што не постоји нигде на свету“.

Оценио је да је то „конкретан пример почетка примене француско – немачког споразума који је очигледно прихваћен много раније него што смо мислили“.

Михаиловић је оценио да несазивање редовне седнице Скупштине и „игнорисање захтева 28 посланика опозиције“ за ванредним седницама Скупштине и њеног Одбора за Косово и Метохију јесу доказ да се председник Србије Александар Вучић „боји скупштинске дебате и народа који ће бити у прилици да чује истину“.