Прочитај ми чланак

ПОКС и НАДА не прихватају потпредседничка места у Народној скупштини

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) и коалиција НАДА неће прихватити ни једно потпредседничко место у Скупштини Србије, нити место председника скупштинских одбора до испуњавања свих препорука ОЕБС-а за побољшање изборних услова и договора који је потписан са Прогласом, саопштио је ПОКС.

„Врло брзо ће постати јасно постоји ли воља да имамо слободне изборе или не. У случају да нема те воље од стране власти, одбијање потпредседничких места у Скупштини Србије и места председника скупштинских одбора је само први корак у бојкоту институција система. Након тога ће уследити његова опструкција“, изјавио је председник ПОКС-а и народни посланик Војислав Михаиловић.

Он је додао да странка коју води неће дозволити завођење диктатуре у Србији и потпуно обесмишљавање избора као главне демократске тековине.

„Прихватање да избори буду исти дан у свим градовима, а не само у Београду, именовање представника опозиције у радно тело Владе Србије за испуњавање препорука ОДИХР и формирање специјалне комисије која би се бавила чишћењем бирачких списковима од гласача-номада, је корак добре воље власти који може бити учињен одмах“, додао је Михаиловић.

Он је нагласио да ће, уколико тога не буде, бити „потпуно јасно којим су се путем определили да иду владајућа странка и њени сателити“.