Прочитај ми чланак

ПОКС: Династија Вучић нема никакво право на престо Србије

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) протествује против изјаве председника Србије да "уколико му неко одузме живот, да ће га наследити брат, па затим син, ћерка и остали из породице", јер Србија има само једну легитимну династију, а то су Карађорђевићи. Вучићи немају никакво право да претендују на престо, ако Србија буде монархија.

„Изјава председника Србије, коју су пренели неки медији, да у случају његове смрти ће га наследити брат, а потом син када буде пунолетан, потврђује да Александар Вучић мисли да је владар Србије, а не њен председник“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

 

„Ако је намера председника да обнови Краљевину Србију, која је насилно, нелегално и противуставно укинута 1945. године, ми то поздрављамо, али никако не пристајемо да Вучићи замене династију Карађорђевић. Карађорђевићи су заслужни за ослобођење Србије од петвековног ропства под Турцима, за враћање Косова и Метохије и Рашке области у састав Србије, а династија Вучић нема апсолутно никакве заслуге, осим што је одговорна за капитулацију прихватањем противуставног француско – немачког споразума и предају дела територије Србије у руке Албанцима“ – додао је Михаиловић.