Прочитај ми чланак

Покрет Здрава Крајина колективно приступио ПОКС

0

Данас су у Београду Покрет Здрава Крајина и Покрет обнове Краљевине Србије потписали Споразум којим овај локални покрет из Источне Србије постаје део ПОКС-а. Споразум су у просторијама Покрета обнове Краљевине Србије потписали председник ПЗК Драгослав Ђорђевић и председник ПОКС-а Војислав Михаиловић.

„Покрет Здрава Крајина окупља истомишљенике Тимочке крајине и ми смо група која тежи општем добру свих грађана овог дела Србије. Наше приступање Покрету обнове Краљевине Србије и коалицији НАДА је наше препознавање поштене политичке борбе, некорумпираних, стручних људи који имају осећај за опште добро грађана Србије. Од данас, нашим приступањем ПОКС-у удружено настављамо фер и поштену политичку борбу, како на локалном нивоу, тако и на нивоу републике пре свега кроз очување традиционалних и породичних вредности“ изјавио је Срђан Блинџов, секретар Покрета Здрава Крајина.

„Покрет обнове Краљевине Србије је државотворна странка, наш циљ јесте промена једног накарадног система организације државе и друштва који изједа наше национално биће већ деценијама. Ми не желимо промену људи који чине или управљају системом, већ желимо да се Србија врати искрено и исконски себи, својим традиционалним вредностима, вери, да на темељима наше традиције и културе градимо у овим временима систем који ће нас учинит успешним, слободним, поносним и храбрим грађанима обновљене Краљевине Србије. Овај споразум представља још један важан корак ка остваривању наших циљева, приближава нас уређеном на закону заснованом друштву и држави. Са нашим пријатељима из Покрета Здрава Крајина ми већ дуже време имамо сјајну сарадњу, делимо исте вредности и имамо исте циљеве. У овом тренутку решили смо да ту заједничку борбу наставимо у најчвршћем савезу, у заједници која је једна велика традиционална српска породица, у Покрету обнове Краљевине Ово је важан дан за нас као организацију. Желим добродошлицу новим члановима наше странке и верујем да ће нам ово дати нову снагу и енергију да наставимо нашу борбу за домаћинску, праведну и цењену Краљевину Србију.“ истакао је председник Покрета обнове Краљевине Србије Војислав Михаиловић.

„Морам да се осврнем и на многобројне изјаве и интервјуе које је ових дана по свим, или скоро свим телевизијама са националном фреквенцијом имао председник Републике. У гомили разноразних и често проитвречних информација и ставова, нас је обрадовао један – а то је да је и Александар Вучић изјавио да прихвата захтеве опозиције за расписивањем ванредних парламентарних избора. Да вас подсетим да смо ми овај захтев, за одржавање превремених парламентарних избора изнели пре неколико месеци, у време када је Вучић започео разговоре око француско – немачког плана. Поновили смо их и када је овај по нас катастрофалан план прихваћен од стране председника, на великим протестима у Београду и Новом Саду. Једноставно власт у Србији није добила поверење грађана за прихватање овог и оваквог плана и де факто признање лажне државе Косово које његово прихватање доноси. Прихватање француско немачког плана оставило је власт у Србији без легитимитета и нови избори су једино решење за ову ситуацију. Ово што се ових дана дешава још једном показује да је стање у Србији „зрело“ за оставку Владе и излазак на нове изборе, на којима ће грађани добити прилику да одреде правац кретања Србије у овим турбулентним временима.“ навео је Михаиловић.