Прочитај ми чланак

Покрет уједињених фантома: Професионални Војвођани помажу Вучићу

0

Окупљање појединих партија у Војвођански фронт и Меморандум о будућности Војводине представљају покушаје да се питање територијалне организације Србије представи као најважније политичко питање и скрене пажња са чињенице да грађани не могу слободно да одлучују, оцењује Покрет удејињених фантома.

Како наводе у саопштењу, с обзиром на то да иза Меморандума о будућности Војводине стоји Ненад Чанак, јасно је, како истичу да се не ради о политичком неискуству, него „о свесној намери да се политички делује унутар граница Вучићеве машинерије која је толерантна на отварање свих питања и заступање свих ставова, поготово екстремних, под условом да не угрожавају њега лично“

Foto: PUF

„У Србији се убрзано стварају или бујају разне деснице, левице, аутономаши, европејци, радикали и слични имитатори политичког плурализма који отварају сва могућа питања осим кључног: да ли у Србији има слободе да се о било чему одлучује ван оквира воље Александра Вучића“, наводи Покрет уједињених фантома.

Ненад Чанак је, како додају, последњих неколико година био „храбар“ да критикује и Трампа и Путина, Александра Вулина или Сашу Јанковића, али се о Александру Вучићу увек изјашњавао бираним и благим речима.

„Да ли је у питању политички опортунизам и покушај преживљавања о трошку буџета без подршке бирача, ширење новосадске коалиционе сарадње или плаћање дуга за ослобађајућу пресуду, коју је Чанак 2016. године добио иако је брутално тукао, вређао и малтретирао људе, показаће се када Србија поново буде слободна држава“, пита ПУФ и додају да је робовима сасвим свеједно која је спољнополитичка орјентација државе у којој су понижени и обесправљени.

„Свеједно им је и да ли поједини делови те државе имају аутономију. Није их брига да ли ће таква држава бити у неком војном савезу или не. Таква питања не утичу на њихову судбину и слободу, него скрећу пажњу с ланаца којима су оковани“, наглашава ПУФ.

Покрет уједињених фантома позвао је грађане да се како кажу освесте и да не наседају на „бачене коске“ и лажне теме које прикривају чињеницу да је у данашњој Србији једини важан задатак, и услов без којег се не може демократски одлучивати о другим питањима, да друштво и државу ослободимо од антидемократске власти Александра Вучића.