Прочитај ми чланак

Покрет Ослобођење: Виши суд ослободио Думановића

0

Покрет Ослобођење поздравио је ослобађајуће пресуде Вишег суда у Београду полицајцима Милану Думановићу и Младену Трбовићу.

Подсетимо, полицајцима се судило од 2018. године, због оптужби да су, проговоривши јавно о малверзацијама и кршењима безбедносних
протокола приликом посете председника Србије Александра Вучића Поточарима 2015. године, одали службену тајну.

Председник Ослобођења Млађан Ђорђевић честитао је полицајцима и додао да је овом пресудом „делић правде задовољен“.

„Од самог почетка свима је јасно да се ради о политичком прогону, којим је врх власти у Србији покушао да уклони поштене полицајце из Управе криминалистичке полиције и тако отвори врата Беливуковом клану“, истиче Ђорђевић.

Сага ће, према његовим речима, бити завршена тек када се сви одговорни за бујање организованог криминала нађу иза решетака, тј када се „потпуно разбије веза врха политике, безбедносних служби и мафије“.

„Да је више савесних и професионалних полицајаца као Думановић и да их политичари оставе да раде на миру, криминал у Србији би био прошлост“, истиче лидер Ослобођења.

Думановић је и један од оснивача покрета Ослобођење, у којем је крајем прошле године замрзао статус, због тога што је правоснажном пресудом у другом поступку враћен на посао у МУП-у.