Прочитај ми чланак

ПОКРЕТ ОСЛОБОЂЕЊЕ позвао родољубиве организације у фронт за одбрану КиМ

0

Покрет Ослобођење позвао је данас све грађане Србије и родољубиве организације да им се прикључе у активностима „против издаје Косова и Метохије“.

У саопштењу које потписује Савет за Косово и Метохију овог покрета, наводи се да актуелна власт у Србији „спроводи највећу издају у историји Србије“ и да је намера Александра Вучића да ускоро „призна независност лажне државе Косово“.

„О томе најбоље сведочи свакодневна кампања у режимским медијима, којом се Срби убеђују да одустану од Косова и којом се траже модели да се у јавности презентује ова издаја. Вучић уствари реализује обећање које је дао када су га западни спонзори довели на власт“, каже Иван Ивановић, председник Савета за Косово и Метохију.

Он додаје да су акти овог режима по питању Косова противуставни и незаконити и да ће, како каже, према свим најавама ускоро бити потписан и правно обавезујући споразум, којим ће Србија де факто признати тзв. Косово и допустити им улазак у Уједињене нације.

„Због тога сви грађани, патриоте, родољубиви покрети и организације морају да стану у један фронт за одбрану суверенитета Републике Србије и части Србије. Ово је црвена линија на којој морамо да зауставимо и победимо овај издајнички режим“, рекао је Ивановић.

Из Покрета Ослобођење саопштили су да они већ спроводе низ теренских акција по овом питању, а на остале патриотске снаге у земљи апелују на заједничко и координисано деловање „зарад спречавања срамотне издаје“.