Прочитај ми чланак

Покрет Ослобођење позива на скуп поводом годишњице Оливеровог убиства

0

Покрет Ослобођење подржао је скуп поводом четврте годишњице убиства Оливера Ивановића, који је за 16. јануар најавио лидер „Покрета за преокрет“ Јанко Веселиновић. Подсетимо, протестна шетња, која би почела испред Председништва Србије, завршила би се паљењем свећа у цркви Светог Марка.

Председник Ослобођења Млађан Ђорђевић указао је том приликом да је „16. јануар симбол власти Александра Вучића“.

„Гнусна ликвидација Оливера Ивановића је нешто што ће заувек обележити овај режим и ове мрачне године. Четири године немамо одговор на питање шта се тачно десило“, истиче Ђорђевић.

Према његовим речима, истрага тапка у месту, иако је, како је навео, свима јасно ко је имао највише интереса да Ивановић нестане.

„Од момента Оливерове смрти, нестаје последња линија отпора криминалном преузимању и затим продаји севера Косова и Метохије“, објашњава лидер Ослобођења.

Он се осврнуо и на референдум о уставним променама, заказан управо за 16. јануар.

„За нас тога дана нема референдума. Нећемо давати легитимитет онима који пљачкају, убијају и издају Србију, да глуме правну државу и мењају устав“, рекао је Ђорђевић.

Лидер Ослобођења је позвао све присталице овог покрета да тога дана не изађу на референдум.

„Када падне ова власт, биће поништене све одлуке које су донете на  илегалан начин или оне које су штетне за Србију, укључујући и овај покрадени референдум“, каже Ђорђевић.

Он је објаснио зашто покрет Ослобођење сматра да гласање 16. јануара треба бојкотовати.

„Не може уставне промене да доноси једнопартијски парламент, мењајући напречац закон о референдуму и затим гурајући измене највишег акта у држави на силу, путем уцењених и потплаћених бирача, као и других махинација“, каже лидер Ослобођења.

Како је навео, следећа уставна промена ће бити брисање Косова и Метохије из преамбуле.

„Због тога се режим Александра Вучића мора спречити, а блокаде прошлог месеца су показале да је најбољи начин на улици, масовном грађанском непослушношћу“, закључује Млађан Ђорђевић.