Прочитај ми чланак

ПОКРЕТ МЕТЛА 2020 Идеја Вучића о забрани аутомобила са Еуро 3 мотором непромишљена

0

Политички покрет „Метла 2020“ саопштио је данас да се противи идеји да се забране аутомобили са „Еуро 3“ моторима, коју је изнео председник Србије Александар Вучић гостујући на Радио-телевизији Србије (РТС).

Они су додали да тај покрет сматра ту идеју недовољно промишљеном и у најмању руку преурањеном.

„Довољно је да се изврши увид и списак градова са највећим загађењем ваздуха па да се схвати да је проблем далеко сложенији од простог свођења узрока загађења на саобраћај“, наводи се у саопштењу.

„Метла 2020“ је истакла да према подацима Министарства заштите животне средине и Агенције за заштиту животне средине ти градови су Београд, Ужице, Крагујевац, Ваљево, Косјерић, Суботица и Сремска Митровица што већ довољно, како је тај покрет навео, указује на раличитост узрока загађења.

„Свим стручним анализама утврђено је да око 80 одсто загађења стиже из сектора енергетике, односно индивидуалних ложишта, а да су индустрија и саобраћај неупоредиво мањи узрочници, као и да су густина насељености и географски положај градова важни фактори загађења“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је зато потребно да стручњаци, а не „недовољно упућени политичари“ утврде мере које држава треба да предузме у циљу бољшања квалитета ваздуха.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!