Прочитај ми чланак

Покренут поступак због прислушкивања Вучића

0

Тужилаштво за организовани криминал је у складу са законом покренуло предистражни поступак у вези навода о неовлашћеном прислушкивању председника Републике Србије Александра Вучића и то 15. децембра 2020 године, стављањем захтева за прикупљање потребних обавештења Министарству унутрашњих послова РС.

– Овај захтев је допуњен дана 14. 01. 2021 године – наводе из Тужилаштва за организовани криминал.


– Циљ предистражног поступка је да се провере све информације и обавештења која су неопходна за расветљавање свих чињеница и околности у вези са овим случајем, а у правцу откривања учинилаца и кривичних дела из надлежности Тужилаштва за организовани криминал. Предистражни поступак је у току и у интересу његовог несметаног вођења Тужилаштво за организовани криминал детаље овог поступка неће износити у јавност – наводи се у саопштењу тужилаштва и додаје:

– О резултатима предистражног поступка по његовом окончању, Тужилаштво за организовани криминал, ће обавестити јавност.

Подсетимо, тема прислушкивања Вучића већ неколико недеља је актуелна у медијима. Он је раније изјавио да „нема сумње да је и део страног фактора уплетен“ у његово прислушкивање, додајући да не криви странце, „када су пре свега замешали наши“.

Иначе, афера прислушкивање председника већ недељама је у фокусу пажње јавности. Последња информација која се појавила јесте да је бивша државна секретарка МУП Дијана Хркаловић саслушана поводом сазнања о прислушкивању Вучића.