Прочитај ми чланак

Појавила се Вучићева фотографија из Рибникара: Ово је пет доказа да је фотомонтажа

0

Након што је народни посланик и потредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио у интервјуу за недељник "Време" да сумња да је председник Србије Александар Вучић био у школи "Владислав Рибникар" прорежимски медији, у првом реду Курир, објавили су фотогорафију која је наводни доказ да је председник заиста посетио ову основну школу. Међутим, фотографија која је објављена одмах је изазвала сумње дела јавности и корсника друштвених мрежа који истичу да је реч о фотомонтажи. Неки од њих су понудили и доказе за своје тврдње да је реч о фотомонтажи.

Поводом два масовна убиства, у Београду и околини Младеновца, у којима је почетком маја убијено 18 особа, што је био и повод за почетак протеста на који је позвао део проевропске опозиције, посланик Народне странке Мирослав Алексић је за данашње издање недељника Време рекао да је „велика срамота“ што ни премијерка Ана Брнабић ни председник Србије Александар Вучић нису нашли за сходно да оду до школе „Владислав Рибникар“ и упишу се у књигу жалости.

Foto: Printscreen RTS

Алексић је рекао да не верује Вучићу да је посетио школу, а да медији то не знају.

„Јел неко у Србији верује да он негде оде без камере? Не верујем му да је био. Нек покаже шта је написао, ако је био. Нико се није тамо појавио“, рекао је Алексић.

Убрзо је стигла реакација прорежимских медија који су објавили фотографију која би требао да буде доказ да је Вучић заиста био у „Рибникару“. Фотографију је током скупштинског заседања показала и посланица СНС Јелена Миливојевић.

„Да ли је Вучић био? Реците ми! Да ли је ово лаж? Да ли је председник Александар Вучић био у школи и да ли се уписао у књигу жалости“, питала је она.

Корисници мрежа тврде: Веома лош фотошоп

Одмах по објављивању фотографије, бројни корисници друштвених мрежа констатовали су неколико „чудних ствари“ на поменутој слици, тврдећи да је реч о фотошопу.

Један од корисника је написао следеће:

Да се на кратко позабавимо фотографијом Александра Вучића која је наводно настала кад је посетио школу „Владислав Рибникар“. Фотографија је веома лош фотошоп, чини се да се они који су покушали да оправдају ову лаж нису баш потрудили како би нас убедили у њихову верзију истине. Ево неколико доказа који потврђују да је фотографија чиста монтажа:


Доказ бр. 1:

Да је фотографија заиста настала, како они кажу у школи, линије на зиду не би биле на овакав начин уклопљене. Заправо оне уопште нису уклопљене.


Доказ бр. 2:

Погледајте овде, фали део стакла на столу. Онима који су монтирали је ово очигледно промакло.


Доказ бр. 3:

Онај ко је радио у фотошопу требао би мало боље да поведе рачуна о фају на рамену. Ако се загледате мало боље, видећете да није добро уклопљен.

Доказ бр. 4:

Фали сенка.


Доказ бр. 5:

Погледајте линију на леђима. Погледајте да фали светлно на леђима и на сакоу. Буквално Вучић на овој слици изгледа као да га је неко нацртао на овој столици.


„Могао бих још доказа да наведем, али ово је довољно. И само за крај бих могао да кажем – срам вас било“, написао је овај корисник друштвене мреже Твитер.

Овај корсник није једини који тврди да је реч о фотомонтажи.

Подсетимо, председник Србије Алексндар Вучић тврдио је да је посетио школу „Владислав Рибникар“ али да није водио медије са собом, јер, како каже, није желео да води камере са собом.

„Уписао сам се у књигу жалости, обишао место злочина, ужасно је, језива трагедија. Али немам потребу да се правдам никоме ко мисли да има монопол на бол и тугу и да објашњавам некоме да сам нормалан човек и да имам троје деце и да сам ноћима плакао и борио се како да донесем мере и нешто променим“, додао је Вучић.