Прочитај ми чланак

„Погрешно схваћен“ – Милош Јовановић: Не, нећемо сарађивати са СНС

0

Председнички кандидат испред коалиције НАДА и лидер ДСС Милош Јовановић рекао је, гостујући у Дану уживо, да је погрешно данас пренет са гостовања на једној другој телевизији и да је рекао да би "био са СНС када се они не би понашали како се понашају". На питање да ли ће, уколико добије понуду СНС, за власт у парламенту и у Влади, то прихватити, одговорио је: "Не, не видим како је то могуће". Ако има шансе (у Београду) ми смо свакако ту, рекао је упитан о београдским изборима. Рекао је да моли Бога да се понове избори на неким изборним местима у Београду.

На питање „а ако буде могуће“, каже: „Знате како може да буде могуће – ако се ситуација толико радикализује на међународној сцени, па САД и ЕУ кажу Србији сада и ви морате потпуно да се поравнате са нашом политиком према Русији, да морате да уведете санкције и сл. и власт каже – не пада нам на памет. И створи се нови фронт, где ја између корупције, која ме ужасно нервира и одсуства правне државе и безакоња, и српских фундаменталних интереса, бирам ово друго. Али то се неће десити“, наводи. Каже да ипак о томе прича зато што је одговоран политичар и човек и да неће да лаже – јер ако постоји један посто да се то деси, постоји један посто, а 99 одсто да се то не деси.

У Београду смо спремни и мислимо да су промене пожељне, то смо јасно рекли и у кампањи, навео је Јовановић. Кад је концентрација моћи у рукама једног човека, мислим да није лоше да се мало подели, да се уравнотежи, и да је Београд била добра прилика за то, навео је за Н1.

– Ако има шансе ми смо свакако ту, рекао сам то и колегама опозиције, ако може да се подржи и Борис Тадић и Дуле Вујошевић да пређе цензус, ту смо, и подржаћемо. Ако може да се прави већина, ту смо и бићемо део те већине – истакао је.

Рекао је да моли Бога да се понове избори на неким изборним местима у Београду, „па да Дуле Вујошевић пређе па да видимо да ли ја држим реч, или неко други држи реч“. Ја са пута свог и свега оног што су моја убеђења никада нисам скретао, додао је.

– Мој план је да не будем вечна опозиција јер се бавим политиком да би нешто мењао, али још мање ми је план да улазим у власт по сваку цену, дакле не занима ме власт ако не могу своју политику да спроводи – каже и додаје да је његова политика оно што они (СНС) не могу да прихвате од Београда до републике.

А то је „промена изборног система, озбиљна борба против корупције, против лажних диплома, против партијског запошљавања, навео је и додао да не види како је могуће да дође са сарадњом са СНС, иако се, како каже, у неким ставовима са њима слаже.

– То никад нисам крио, као што нисам крио ни снажне критике према њима – додао је.

Он каже да је урбанизам Београда у потпуности у приватним рукама и ова власт није хтела или није могла са тим да се избори.

Јовановић је захвалио свима који су указали поверење коалицији НАДА наводећи да су остварили „солидан резултат“. Нисам ништа посебно задовољан, остварили смо циљеве, успешно смо прешли једну етапу, додао је.