Прочитај ми чланак

Погледајте снимак: Обезбеђење чува Орлића и спречава опозицију да му преда захтев

0

Председник Скупштине Владимир Орлић одбио је данас да прими захтев опозиционих странака које су захтевале сазивање хитне седнице парламента на којој би се разматрао извештај Владе о безбедносној ситуацији насталој након масовних убистава у ОШ Владислав Рибникар и Младеновцу, као и утврђивања чињеница које су довели до тога, утврђивање пропуста и предузимање мера, као и одговорности надлежних лица. На снимку који је објавио "Не давимо Београд" види се како чланови обезбеђења стоје испред врата и забрањују опозиционарима да приступе просторији у којој је Орлић.

Како су наводи у опису изнад видео снимка, Владимир Орлић је одбио да прими захтев 84 народна посланика за одржавање седнице Народне скупштине како би се разговарало о трагичним ситуацијама које су погодиле нашу државу.

„Испред његовог кабинета се налази обезбеђење које не дозвољава посланицима да предају захтев“, стоји у опису изнад видео снимка који је групација „Не давимо Београд“ објавила на Твитеру.

Подсетимо, у Скупштини Србије одржана је конференција за новинаре дела опозиције која је јуче организовала Протест против насиља, на коме се само у Београду окупило више од 50.000 људи.

Мирослав Алексић, посланик НС, рекао је да су данас представници политичких странака, у складу са захтевима са протеста, поднели иницијативу председнику Скупштину да сазове хитну седницу на којој би се разматрао извештај Владе о безбедносној ситуацији насталој након масовних убистава у ОШ Владислав Рибникар и Младеновцу, као и утврђивања чињеница које су довели до тога, утврђивање пропуста и предузимање мера, као и одговорности надлежних лица.

„Ову иницијативу је потписало 84 посланика. Дакле, трећина. Господин Орлић је дужан да закаже хитну седницу Скупштине. Ту обавезу има и према грађанима који су то тражиИи на протесту“, рекао је Алексић и додао да су ту иницијативу поред НС, Уједињених, НДБГ, странке Заједно, потписали и Двери, Заветници, НАДА, као и поједини самостални посланици.