Прочитај ми чланак

Погледајте: Ево ко је био, а ко није, на пријему у Амбасади Русије (ВИДЕО)

0

У руској амбасади, у уторак увече 25 фебрура одржан пријем поводом Дана бранилаца; пријем је званично почео интонирањем химни Русије и Србије, а домаћин је био амбасадор Александар Боцан - Харченко. Пријему је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

Пријему у Амбасади Русије у Београду присуствовали су председник Србије Александар Вучић, председница Скупштине Србије Маја Гојковић, министар одбране Србије Александар Вулин, лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ, представници других политичких странака, дипломатског кора, руске и српске војске, верских заједница, медија и друге званице.

Међу присутнима је био и директор полиције Владимир Ребић, председник САНУ Владимир Костић и друге личности из јавног и културног живота.

Дан бранилаца отаџбине, 23. фебруар, један је од највећих руских празника, а под тим називом прослављава од 1993. године у знак сећања на да првог масовног регрутовања у Црвену армију у Петербургу и Москви – 23. фебруар, 1918. године, као и на прву борбену акцију против окупационе армије Немачке.

Током совјетског периода празник је био познат као Дан Црвене армије и Дан совјетске армије.

ПОГЛЕДАЈТЕ ГОВОР РУСКОГ АМБАСАДОРА
Амбасадор Русије пред Вучићем рекао: Да Србија сама одлучује о својој судбини