Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ: Бастаћ упао на Весићево градилиште – ево шта је тамо пронашао! (ВИДЕО)

0

Марко Бастаћ, председник градског Одбора Странке слободе и правде у Београду, и председник градске општине Стари град и у фб ливе, рекао је:

“У протеклих 6 дана дезинфиковано је 1877 зграда на Старом граду. Предузеће “Висан” уз асистенцију запослених у општини и волонтера су свакога дана у две смене ишли од улаза до улаза, и успели смо све то да одрадимо. Постоје неке зграде где нисмо успели да уђемо, њих ће данас облазити дежурне екипе. Дезинфекцију су одбили шефови у “Куриру” јер су имали састанак. Чак имам ,и потпис који то потврдјује. Ја сам лично ишао у “Курир” да би све протекло без било каквих проблема са обзиром на огорченост према медију који је објавио велики број лажи везаних за начин како финкционише Општина Стари град, као и о мени лично. И зато хвала људима из “Висана”, хвала свима који су им помагали, а посебно хвала Старограђанима за све речи и гестове подршке које смо добили.”

Бастаћ је наставио, е сада када смо то завршили идемо на “Бајилонијеву пијацу”:

“ И када смо већ код пијаца, Драган Ђилас каже да је за њега најбоља “Каленић пијаца”, за мене је ипак најбоља ова “Бајолонијева пијац”а на којој се налазимо. Она је била затворена. И тако је направљена двострука штета. Сељаци нису имали где да продају своје производе, а људи су остали без могућности да купују овде. Како сам добио информације мали пољопривредни произвођачи су део својих производа бацали, јер је пропадао, и то вам је још један доказ да за овај режим неспособан да организује сyстем, који би гарантовао људима да могу без последица да функционишу у ванредном стању.

Да подсетим, ССП је уместо идеје да ратари своје производе продају преко Интернета предложила да држава откупи од сељака све вишкове, и ургентно их дистрибуира угроженим категоријама. Уместо тога министра пољопривреде су послали у Ниш да вади флека због тога што су мере које је држава донела у циљу заштите здравља, и живота људи касниле. У Нишу је због тог касњења вирус ушао, и у здравствени систем и у домове за старе. И то је велика трагедија. И потребно је да о томе цивилизовано разговарамо посебно ако постоји, и минимална могуцност другог таласа. Уместо тога нас покушавају да затрпају пропагандом о невидјеним резултатима у борби против вируса, и отварањем Скупштине која се управо дешава.

Ја само у свему томе желим да напоменем да је Скупштина затворена пре него што су затворене кладионице, а да су пре Скупштине отворене, и теретане. Ето тако важно је за овај режим оно што ради Маја Гојковић, и посланици у Народној Скупштини Републике Србије. Али да се вратимо нанову пијацу која је отворена након предлога председника градског одбора ССП у Новом саду Брајана Брковића. Потпуни парадокс од почетка је био да раде велики супер маркети, а да се ограђене зелене пијаце затворе. То је заправо само још један доказ да овај режим мисли више о томе како да чува, и помогне крупном капиталу него нашем сељаку.”

“Као што видите на пијаци је све ок. Могло је тако да буде све време, али нису дали ови генијалци. Али имамо нови проблем, јер се настављају радови који су требали да буду готови још неколико месеци пре него што је проглашено ванредно стање. У склопу тих радова прилази овој пијаци су готово потпуно затворени. Људи морају да иду овим неким ограђеним коридорима што прави гужве. Радници који раде на овом градилишту немају адекватну заштитну опрему, и ја сада имам два питања за Вучића који не дозвољава епидемиолозима да одговоре на питања која сам им поставио, а сам нема одговор на питање – Зашто је ризиковао здравље људи када је направио популистички скуп у фабрици “Крушик” у Ваљеву само ради своје политичке промоције, и то 9. марта када је већ, и званично било потрврдјених слуцчајева заразе.”

Даље, каже Бастаћ питања, за Вучића су:
“1. Ко је одговоран за то што радници на градилиштима на којима је инвеститор град Београд немају заштитну опрему ?
2. Ко ће одговарати за то што су радници терани да без заштите раде на градилиштима у Београду, за време док је била на снази забрана кретања, и забрана окупљања више од две особе ?”

Бастаћ је на крају послаоИ поруку Весић Горану, и екипи изводјача који немилице троше паре Београдјана на бесмислене, и непотребне пројекте:

“ Престаните да користите ванредно стање да би урадили нешто иза леђа грађанима. Преусмерите тај новац за помоћ најугроженијим категоријама становништва, размислите како да помогнете људима у угоститељству, када им већ као лешинари наплаћујете закупнину пословних простора за месеце у којима не раде. Будите бар сада у функцији живота људи. Београду је потребно да функционише данас, људи морају да живе данас, а не да гледају лудачке пројекте које преплаћујете, и који вам касне да би онда из неког имагинарног раста БДП-а, њима као некада било боље. И још једном немојте да покушавате да нам нешто урадите иза леђа. То нећемо да допустимо.”