Прочитај ми чланак

ПОДЛА ФАРСА – Петковић: Разматрамо повратак до 1.000 војника и полицајаца на КиМ

0

Пре неколико дана, Александар Вучић је поручио Куртију "бандо терористичка, пробај само једног Србина да нападнеш". Данас стотине наоружаних припадника РОСУ маршира Северном Митровицом и терорише Србе у Великој Хочи, а Вучић се завукао у мишију рупу.

Док спава на каучу Кристофера Хила, Вучић је у подлу фарсу укључио и директора владине Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића, који је вечерас дао лажну наду да ће Београд у складу са Резолуцијом Савета безбедности УН-а 1244 размотрити повратак до 1.000 припадника наших безбедносних снага на простор КиМ, како предвиђа, како је навео, чланом 4 ове резолуције и чланом 6 анекса 2. 

„Председник Александар Вучић је много пута до сада поновио да се неће поновити ни ‘погром’ ни ‘олуја’, а као да многи нарочито на Западу то нису добро разумели“, рекао је Петковић на ванредној конференцији за новинаре у Влади Србије.

„РОСУ зауставља људе на улицама и путевима, претресају, а након овог противправног и насилног потеза уследиће веома значајна промена када је реч о дијалогу Београда и Приштине, али свакако о томе ће говорити председник Александар Вучић, који ће у наредна два дана имати важне разговоре и састанке, а када дође време он ће о закључцима да обавести и јавност“, додао је још Петковић.

Следи Вулићево уздисање, бескорисни сатсанкци, скретање пажње јавности, пренемагање на ТВ-у и никакав ефекат у одбрани Срба на Косову и Метохији.