Прочитај ми чланак

ПОДГОРИЦА: Полиција бацила сузавац и шок бомбе на православну омладину!

0

Омладина брани мурал на Златици. Полиција под пуном опремом жели да уклони тробојку. Златичка, патриотска омладина им се супроставља и брани свој мурал.

Иначе, Златица је градска четврт у граду Подгорица, а име четврти потиче од истоименог манастира Златица.[ Простире се од почетка парк шуме Златица, до насеља Дољани. Златица се граничи са насељима: Муртовина, Маслине и Загорич. Насеље мештани деле на Стару Златицу и Златицу.

На Златици интерветна полиција интервише у акцији уклањања црногорске краљевске тробојке која је српских боја – црвено, плаво, бела.

Златичка омладина им се супроставља и брани свој мурал, објавио је на свом фб профилу Зоран Лакушић.

УПРАВО ПРИСТИГЛА ВЕСТ

Уз заштитну интерветних и специјалних јединица полиције, комунални радници су почели кречење мурала на коме је насликана стара црногорска краљевска застава, са српским бојама, црвено, плаво и белом бојом.

Присутне су јаке полицијске снаге, али и велики број омладине, која брани своју тробојку, и како наглашавају, ово је тробојка краљевине Црне Горе, која је заштићена законом.

Но, закон у овој држави не важи, истичу, те је мурал кривично дјело.

„Џаба хапсите, џаба судите, православљу не можете да наудите“, истакли су транспарент.

Бачен је сузавац, народ се само склонио да не би удисао загађени вадух, али је омладину и даље ту решена да не да свој мурал.

Полиција је бацила толику количину сузавца и тиме онемогућила кречење мурала и комуналној полицији. Омладина која је бранила мурал је том приликом узела са собом и канте фарбе које су биле намијењене за префарбавање тробојке.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!