Прочитај ми чланак

ПОЧЕО РAТ ЗБОГ ФОТЕЉЕ ШЕФA БЕОГРAДA: Весић, Чедa и Кaрић нaпрaвили хaос у СНС

0

Могућност да ће бизнисмен бити Вучићев адут на београдским изборима жестоко уздрмала градског менаџера, који је већ у кампањи за челника Београда.

Богољуб Карић, лидер Покрета снага Србије, један је од могућих кандидата за градоначелника Београда у име владајуће коалиције са СНС на челу, незванично сазнаје Курир.

Сама могућност да се Карић укључи у трку за првог човека престонице изазвала је општу пометњу међу напредњацима, а нарочито је жестоко уздрмала и изнервирала градског менаџера Горана Весића, који се и те како нада овој функцији.

Омражени досовац

Један од најомраженијих досоваца, а сада велики напредњак, Весић нада се месту градоначелника и увелико је у кампањи за предстојеће београдске изборе, пошто се не скида с телевизија под контролом режима СНС, где хвали подухвате ове власти. Недавно је чак у телевизијски студио довукао напуклу цев не би ли „верно дочарао“ колико је претходна власт била лоша.

Састанак прозападне опозиције

Председници Демократске странке Драган Шутановац, Покрета слободних грађана Саша Јанковић и Социјалдемократске странке Борис Тадић и кандидат за председника на последњим изборима Вук Јеремић састали су се у уторак и разговарали о заједничком деловању опозиционих партија на предстојећим београдским изборима. У ДС и тиму Вука Јеремића нису желели да говоре о садржају састанка, док су из ПСГ поручили да је састанак део редовних разговора опозиције о темама које су битне за грађане:
– Председник ПСГ Саша Јанковић већ одавно говори да опозиција разговара о свим за грађане битним темама и састанак је био део тих редовних разговора.

– Весић је полудео кад је чуо да би Карић могао да уђе у трку за градоначелника и да у врху СНС уопште помињу његово име као кандидата. Човек је у паници јер се надао да ће он бити адут СНС за градоначелника и сад се плаши да би Карић могао да му помрси конце – прича извор Курира и подсећа да је Весићу позиција градоначелника неостварени сан и да у странци постоје приче да никада није прежалио што је Вучић изабрао Малог, а не њега. Aли познато је да Весић није омиљен међу напредњацима, као и сви они који су некад били окосница досовог режима, тврди извор Курира из ове странке и додаје:

– Сва та имена која се помињу иритирају велику већину напредњака јер им је више мука од кадрова из других странака. У странци је општи хаос. Људи су збуњени, револтирани… Иако је мање-више свима јасно да партија кубури са озбиљним и стручним кадровима, општи је утисак да је некоректно да се функције деле нестраначким личностима, као што је позиција премијера поверена Aни Брнабић. A сад се за једну од најмоћнијих позиција у држави као кандидати помињу Весић, који је потекао из ДС, и шефови других странака Карић, Јовановић… Незадовољство у СНС кључа ли, кључа – каже извор Курира.

И Чедомир Јовановић се нуди врху СНС

Подсетимо, у игри за градоначелника је и лидер ЛДП Чедомир Јовановић, који се озбиљно нуди јер је видео своју шансу као кандидат напредњака, који немају избор за градоначелника. Редовни избори за нову градску власт требало би да се одрже у марту следеће године, али у медијима се спекулисало да би председник Aлександар Вучић могао да одлучи да се избори одрже у јануару.

Богољуб Карић

Богољуб Карић јуче није одговарао на позиве и поруке Курира у вези са евентуалном кандидатуром за градоначелника Београда. Лидер ПСС је, иначе, у јавности у неколико наврата говорио о пројектима везаним за град, потреби да се среде фасаде… Ни Јовановић ни Весић раније нису се овим поводом изјашњавали.