Прочитај ми чланак

ПОЧЕЛО ЈЕ Захарова понизила Вучића; Ђурић поручио Русији „Треба да вас је срамота!

0

Након Вучићеве посете Белој кући у Вашингтону и бурних реакција на друштвеним мрежама, стигла је још једна прозивка - потпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, упоредила је Вучића са глумицом у сцени филма "Ниске страсти".

Наиме, потпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, прозвала је председника Србије Александра Вучића, правећи паралелу између његове фотографије у Белој кући и фотографије из филма “Ниске страсти”, приказујући глумицу која седи прекрштених ногу.

“Ако сте позвани у Белу кућу, а столица је постављена као да вас испитују, седите као на фотографији бр.2, ко год да сте. Верујте ми”, написала је она.

На њену објаву на Фејсбуку уследио је и одговор Марка Ђурића, директора Канцеларије за Косово и Метохију.

“А замисли тај председник ниједну ружну реч против Русије није рекао, чак ни на том месту. А замисли тај председник је код руског председника и по сат и по времена чекао на пријем и никада није тражио посебну столицу. Ја Вам не дозвољавам да нападате поносну Србију. Срам Вас било”, написао је Ђурић на Твитеру.

Подсетимо, Амерички председник Доналд Трамп, председник Србије Александар Вучић и премијер Косова Авдулах Хоти, потписали су у петак у Белој кући економски споразум. “Спорна” фотографија, коју је поделила и Марија Захарова, наишла је на исмевање домаће јавности, те је окарактерисана као понижавајућа за Србију.