Прочитај ми чланак

Почело је: Ђука тражи смену Небојше Стефановића

0

Владимир Ђукановић, члан Председништва и Главног одбора СНС, позвао је данас путем свог Фејсбук налога на смену Небојше Стефановића са места председника Градског одбора СНС у Београду.

„Пошто нисам члан Општинског одбора СНС Вождовац, као што нисам ни члан градског одбора СНС Београд, али сам члан Председништва и Главног одбора странке, и уједно сам народни посланик у Скупштини Србије, имам потребу као неко ко воли своју сттранку и који је у првих 50 њених оснивача, јавно да се изјасним да сам апсолутно за смену комплетног градског одбора СНС Београд, са посебним акцентом да сам за смену предсендика градскског одбора СНС Београд“, написао је Ђукановић на Фејсбуку.

Foto:YouTube

Ово је први истакнути члан СНС који је јавно, путем друштвених или било које друге врсте медија, затражио смену Стефановића, вишегодишњег шефа престоничких напредњака, који је последњих месеци доспео у немилост Александра Вучића.

Ђукановићева изјава може се читати у контексту коначног обрачуна Вучића са донедавно најближим сарадником, који је отпочет најпре лансирањем „афере прислушкивање“ а последњих дана ескалира кроз најаву припајања Шапићевог СПАС-а и СНС и кандидатуру бившег ватерполисте за градоначелника Београда.