Прочитај ми чланак

ПОЧЕЛИ ДА БЕЖЕ ОД ВУЧИЋА: Одборница СНС-а из Беочина пребегла код Сандуловића

0

Одборница Српске напредне странке (СНС) у Скупштини општине Беочин, Миња Петровски, данас је формално обавестила локалну скупштину да је постала члан Републиканске странке (РС), и према сопственим речима, једини опозициони одборник, пише VOICE

„С обзиром на то да сви одборници у Скупштини општине беспоговорно гласају за одлуке које предлаже СНС, бићу не само једини опозициони одборник, већ заправо и једини представник грађана у локалном парламенту“, рекла је Петровски новинарима након што је своју одлуку доставила скупштинским службама.

Она је казала да други одборници „нису представници грађана“, јер за три године нису поставили ниједно питање локалној администрацији, нити су на дневни ред поставили иједан предлог оних који су их бирали.

Петровски је изјавила да је трпела притиске и претње откако је прошле године напустила СНС, где је у општинском одбору обављала и функцију секретара.

Њен супруг Бранислав Бабић, који је такође напустио СНС и приступио РС, рекао је да су им због оставки претили и „хулигани“. Он је био и члан Општинског већа за привреду и комуналне делатности у тој општини.

„Када смо прошле године поднели оставке, од тог часа смо почели да трпимо притиске и претње, пре свих од председника општине Митра Милинковића. Неколико дана након што смо напустили СНС, аутомобил нам је оштећен два пута – ишаран је, исечене су му гуме, а потом је поливен лепком и киселином. То смо пријавили полицији, али никаквог разрешења није било“, рекао је Бабић.

Додаје да је његова супруга била изложена притисцима да врати одборнички мандат, те да јој је преко „бивших страначких колега поручивано да се смири“.

„Већ шест месеци сви локални функционери СНС-а имају забрану да комуницирају са нама у присуству председника општине“, додао је Бабић.

Он је казао да председник општине Митар Милинковић „малтретира своје сараднике и назива их погрдним именима“.

„Милинковић је само један у низу председника општина у Србији, попут Милутина Јеличића Јутке из Бруса и Драгољуба Симоновића у Гроцкој, који је бахат и осион“, додао је Бабић.