Прочитај ми чланак

Побуна у Сабору: Џабе им што су ушли у ЕУ – и Хрвати једу смеће као сви Балканци

0

„Шта нам вреде уредбе и директиве ЕУ, кад имамо ми и добре домаће законе, о контроли хране на нашим границама, када се они не примењују,”, рекао је у петак, 27. септембра, у Сабору Хрватске народни посланик странке „Променимо Хрватску”, професор др Иван Ловриновић, указујући на погубан квалитет хране коју једу становници те државе.

„Зато контрола хране, пре свега, морају бити на граници, којих сада немамо иако до пре десет петнаест година су постојали, покретне лабараторије у малим возилима које могу на лицу места направити анализу увозене хране. Ко је укинуо и зашто их више нема?”, упитао се посланик Ловриновић одговарајући одмах да прекупци, шверцери и накупци доминирају тржиштем хране контролишући гото све, па и увоз прехрамбених производа.

„Ма, где год да пипнемо проблем Хрватске је корупција и коруптивни ланци, па није зато чудо да Хрватска на 100 или хиљаду становиника има у последњих пар година највећи број оболелих од карцинома. Па зашто нас то чуди? Па, управо се то дешава зато што се, опростите, увози смеће од хране, да нико не зна колико је та храна стара, по каквим се повлачила све складиштима и хладњачама. Дајте то да једу Хрвати јер они, ваљда, имају бољи желудац од народа који живи и у оним земаљима из којих се увози та храна”, закључио је посланик „Променимо Хрватску”.

А шта је још рекао др Иван Ловриновић, у свом обраћању Сабору, у вези квалитета хране коју једу становници Хрватске погледајте у видео клипу горе, па сами донесите суд да ли је био у праву.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!