Прочитај ми чланак

ПОБЕДА ТРАМПА НА АМЕРИЧКИМ ИЗБОРИМА представљаће за Ђукановића позив у међународни трибунал

0
(Credit Image: © Wiktor Dabkowski/ZUMA Press/Global Look Press)

(Credit Image: © Wiktor Dabkowski/ZUMA Press/Global Look Press)

У јануару ове године на црногорском порталу „ИН4С“ (ВИДИ) објављен је предизборни спот кандидата за председника САД Доналда Трампа који је изазвао озлојеђеност премијера Ђукановића.

Спот је заправо најавио у САД забрањени документарац „Црна кућа“, који је посвећен корупцији. Неколико дана сви црногорски медији које контролише Ђукановић, оправдавали су премијера и убеђивали црногорско становништво како су материјали, представљени у филму, заправо фалсификат, док су за изјаву Доналда Трампа да Ђукановић води међународну мафију тврдили да је пример обичног сплеткарења у режији политичких противника црногорског премијера.

Ђукановићева медијска хистерија се заправо завршила онолико нагло колико је и почела. Поставља се питање шта је то уплашило црногорског премијера и зашто су заћутали црногорски медији? Необичан и познат по оштрим изјавама кандидат за председничко место у САД по први пут је отворено признао да је амерички сан мртав. Америка гине. Америка нема пара. Трамп је разоткрио проблеме своје земље који захтевају хитну борбу. За те проблеме је окривио не само председника Обаму већ и оба његова претходника.

Проблеми које је предочио су првенствено  незаконита емиграција, увећање количине злочина, пораст националног дуга, претња од стране међународног тероризма, пропаганда ЛГБТ заједнице, нерационална потрошња пара америчких пореских обвезника на војне трошкове, …. САД су земља са најбољом војском на свету али америчка држава је више уморна од снабдевања других чланица НАТО-а, посебно оних који немају само депресивну економију, већ и неспособну армију за акцију. Кад се сагледа све то, имунитет, који су Ђукановићу обећали прво Клинтон, а онда Буш и Обама, може нестати у трену.

Онда ће из Ђукановићевог старог ормана почети да испадају „костури“. Италијанска дирекција за борбу против мафије (ДДА) одавно је унела презиме Ђукановић у свој систем. Довољно је да се сетимо да су Ђукановића једном испитивали у италијанском суду због случаја о шверцовању цигарета, који потиче из 1994. Италијански судија није могао да га осуди пошто Ђукановић ужива дипломатски имунитет. Ипак желим да наведем један део сведока у наведеном случају.

ubistvo

Горан Зузић – Ђукановићев саветник за безбедност, убијен 31. маја 2000.; Владимир (Вања) Бокан – београдски бизнисмен, убијен у Атини 7. октобра 2000.; Дарко Распоповић Бели – високи функционер Државне безбедности Црне Горе, убијен у експлозији личног аутомобила 8. јануара 2001.; Благота-Баја Секулић десна рука бизнисмена Станка Суботића, умешаног у шверцовање, убијен 30. маја 2011. у Будви; Орацио Поро – један од вођа криминалне заједнице, руководилац логистичког одсека италијанске мафије. Био је ухапшен 1998. у Црној Гори, сарађивао са тужилаштвом, био је и у програму заштите сведока, убијен 25. марта 2009.; Душко Јовановић – главни и одговорни уредник листа „Дан“, убијен 27. маја 2004. године (био је на списку главних сведока истраживачке групе Ђузепеа Склезија. Убијен је уочи испитивања). Иво Пуканић – главни и одговорни уредник листа „Национал“, којег је Склези испитао. Убијен је 23. октобра у експлозији свог аутомобила поред сопствене канцеларије.

Десетогодишње кријумчарење цигарета из Црне Горе се завршило, али највећи балкански шверц-канал функционише и данас. Тим каналом се кријумчаре дрога оружје и људи намењени за секс-индустрију у централној Европи, и онај исти човек (Ђукановић) контролише тај канал. Он добро схвата да ако Трамп дође на власт његова казна биће неминовна, пре свега за шверцовање цигарета, које је оштетило Европску унију за милијарде евра и за трговину људским органима за време грађанског рата у Југославији,и за много тога још..

У САД забрањени филм „Црна Кућа“ који разоткрива корупционе шеме Обаме и међународне мафије, у потпуности одговара на питање Доналда Трампа: „Шта повезује Обаму и Ђукановића?“ Одговор је јасан – мафија!

Извор: Србин.инфо – Станко Мичић