Прочитај ми чланак

ПЉАЧКА ВЕКА? Весић и Мали подигли цену метроа са 2,2 на 4,4 милијарди евра (ВИДЕО)

0

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је Предлог закона о посебним поступцима за капиталне пројекте штетан и опасан.

Оценио је да је превасходни циљ предлога тог закона избегавање тендера за београдски метро, о чему је СЗС и раније упозорио јавност.

Фото: П.М.

Јовановић је рекао да власт тако намерава да „исплати 4,4 милијарде евра за њихов
пројекат метроа, што је дупло више од реалне цене“.

„Овим предлогом закона се укидају тендери и за велике пројекте, што отвара нове и неслућене могућности за корупцију, криминал и крађу. Текст закона је потврда да власт намерава да највеће инвестиције реализује директним и сумњивим погодбама, без јавног надметања и омогућавања слободне конкуренције“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Као „нарочито скандалозно“, Јовановић, који је и потпредседник Народне странке, оценио је то што би се „законом укинула обавеза расписивања тендера у свим фазама великих пројеката, почев од израде студије изводљивости, преко извођења, до његовог финасирања“.

„Оваквим законом се подрива правни систем Републике Србије, легализују пљачка и корупција, а Србија делегира у ранг аутократских банана држава. Управо због избегавања тендера и вештачког надувавања цена капиталних пројеката, Србија је од доласка СНС-а на власт додатно задужена за осам и по милијарди евра“, навео је Јовановић.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!