Прочитај ми чланак

ПИСМО ВУЧИЋУ И БРНАБИЋ Хапсићете пензионере због најсмешнијег вируса?

0

Грађани Србије разочарани што су председник Александар Вучић и премијерка Србије Ана Брнабић одговорност за лошу организацију у ванредном стању приписали "неодговорном становништву и то пензионерима", обраћају им се преко друштвених мрежа. Нека писма преносимо у целости...

Председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић били су апсолутно убеђени да ће њихов апел грађанима да се придржавају свих упутстава током ванредног стања већ данас уродити плодом, али авај.

FOTO: Predsedništvo Srbije

Грађанска непослушност пензионера, редови за пошту и апотеку, туча у маркету

У свим градовима Србије данас је на делу апсолутна грађанска непослушност старијих лица од 65 година. Гужве на улицама, попуњена места у кафићима, редови испред апотека…ништа није онако како су председник и премијерка очекивали.


Ана Брнабић бесно је данас изашла пред новинаре најављујући оштрије мере, што се није свидело грађанима.

Блажо Недић, председник Борда Партнери Србије на Фејсбук страници оштро је искритиковао Брнабићку.

– Ако бих могао да Вас најљубазније замолим да престанете са заменом теза и пребацивањем одговорности! Пензионери су криви што излазе, кажњаваћемо их, грађани су недисциплиновани, хапсићемо их. Радње су празне јер зли купци стварају залихе. Контрадикторна саопштења, неосмишљене мере и претње казнама, не уливају поверење већ напротив, појачавају тензије. Истовремено, ништа конкретно нисте урадили да се побринете за потребе тих истих пензионера и умирите грађане, осим пошалица са „најсмешнијим“ вирусом и лоше режираних ТВ наступа. Већ три недеље дајете изјаве како имамо свега и како смо спремни, а нигде у слободној продаји нема маски, асепсола, алкохола… Па, како да људи не стварају залихе!? Тестирали сте 301 и пронашли 55 заражених, сто је скоро 20%. Шта би било да смо тестирали 10 или 20 хиљада!? – питао се Недић на Фејсбуку.


Посебно се осврнуо на проглашење ванредног стања.

– Синоћ немушто објавите ванредно стање без икаквих детаљних информација, а јутрос пребројавате пензионере на улици. Па, ко ће да им купи и однесе хлеб и лекове од синоћ до данас? Вероватно деца и унуци, таман после 20.00 кад се затворе кафићи и ресторани, где само 49 људи може да их зарази!!! Ваше мере су закаснеле и стихијске, а неке вређају здрав разум („мање возила градског превоза“), док истовремено за своју неспособност и неорганизованост окривљујете грађане – пише Недић, и наставља:

– Ништа није организовано за људе са децом, нити за оне пословне процесе који не могу да се обављају „од куће“. Тргните се док није прекасно јер ће све што се деси ићи на Вашу душу. Није Ваше да молите и преклињете било кога. Ви водите Владу ове земље, имате овлашћења и одговорност да предузмете мере да заштитите и пензионере и све остале грађане. Улога премијера тражи мудро и одговорно лидерство и руковођење, пре свега током кризе. Од Вашег поступања у овим драматичним тренуцима буквално зависе животи људи. Надам се да се свесни тежине те одговорности. С поштовањем – наводи се у писму адвоката и модератора Блаже Недића.