Прочитај ми чланак

Писмо ботовима уочи контрамитинга: Ево шта подржавате, црњи сте од Жена у црном

0

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ послао је саопштење поводом најављеног контрамитинга СНС ботова у Београду, који се залажу за издају Косова и Метохије према немачко-француском споразуму. За исту ствар се гласно залажу и Наташа Кандић, Сорош опозиција, Вук Драшковић, Ненад Чанак... који су по том питању упутили подршку Александру Вучићу.

„Са разних страна може да се чује да председник Србије Александар Вучић спрема бројне митинге својих присталица по Србији у знак подршке његовом прихватању француско-немачког предлога о Косову и Метохији.

Просто је необично како ће да изгледа та подршка. Ово тим пре, што основни темељ француско-немачког предлога јесте прихватање Србије о независности, територијалном ингегритету и суверености јужне српске покрајине.

У преводу ово значи пристајање на губитак територије са чиме треба да се сложе и чланови његове странке као и симпатизери. Последица прихватања овог плана јесте улазак „Косова“ у НАТО пакт јер осталих 5 чланица ЕУ које нису
признале независно „Косово“ то ће сада да учине и неће ставити вето на улазак „Косова“ у ову војну организацију.

Као посебна и нова сепаратистичка творевина призната сада од Александра Вучића изродиће и губитак бројних српских светиња на Косову и Метохији. Како? Тако што ће албанска православна црква њих присвојити и прогласити за своје наслеђе.

Највероватније да ће Александар Вучић тражити од својих присталица да подрже и његову катастрофалну националну и државну политику према Косову и Метохији. А она се оглада у томе што је сепаратистима у Приштини
уступио великих број државних надлежности које је Република Србија имала. То су полиција, судство, телекомуникације, енергетика и још много тога другог.
Можда ће тражити да подрже и његово прихватање преко своје „Српске листе“ изградњу касарни безбедоносних снага Косова на северу Косова и Метохије.

А можда треба и да подрже и потпис Ане Брнабић у Берлину који је омогућио сепаратистима да са својим знамењима, симболима, документима слободно пролазе кроз Србију у ситуацији када Приштина забрањује Србима да
са српским регистарским таблицама улазе на простор Косова и Метохије. Ова забрана је пре тога од стране председника Србије названа малом тактичком победом.

Највероватније његове присталице треба да подрже и то да председник за 10 година своје владавине никада није помену повратак Срба на Косово и Метохију од којих је највећи део протеран у време када је он био министар информисања. Сигурно је онда да та подршка треба да буде и одласку 30 хиљада Срба из јужне српске покрајне за време владавине Александра Вучића где је у доброј мери овај одлазак он и сам поспешио.

Евентуално треба да подрже и његову јалову безбедоносну политику у ситауцији када се над Србима чини свакодневно насиље а он изузев млаких саопштења не предузима ништа друго да их заштити.

Могуће да треба да подрже и предају Газивода сепратиситима иако је Александар Вучић годинама понављао „Не дам Газиводе“. Највероватније треба да подрже и речи Александра Вучића да ми на Косову и Метохији немамо ништа. 

А можда треба да подрже и учешће „Српске листе“ у скупштини и влади „Косова“ по инструкцијама Александра Вучића. То учешће је имало за последицу да је „Српска листа“ односно Александар Вучић током целог
периода своје владавине био коалициони паратнер и Хашиму Тачију и Рамушу Харадинају и у два мандата Аљбину Куртију.

Евентуално на крају треба да подрже и настојања председника Републике да преостале институције које још увек није уступио Приштини као што су здравство, просвета, социјала, култура преко ЗСО, која је у ствари шиптарска
ЗСО јер је део политичко-правног система самопроглашене републике Косово, преда сепаратистима.

Једноставно речено ако је он издајник да и они буду издајници.

Косовска Митровица
28.01.2023. године Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“