Прочитај ми чланак

Пинк угасити, зграду им национализовати и претворити у музеј пропаганде

0

Иако су сви већ навикли да Пинк, без икакве казне, свакодневно шири мржњу, лажи и промовише неморал, потпредседник Демократске странке Ненад Митровић указао је на то да је јавност ипак у потпуности шокирана новим дном који је ова телевизија пробила. Приказивање експлицитних сцена секса на телевизији са националном фреквенцијом, у оквиру ријалитија Задруга, морало би да доведе напокон до гашења ТВ Пинк. Ипак, Демократској странци је јасно да ће РЕМ или веома благо реаговати или се чак неће ни оглашавати поводом само још једног у низу скандала ружичастог медија Жељка Митровића.

„Оно што се догађа годинама уназад је ноћас само кулминирало. Бестидан приказ разварат, блуда и порнографије на ТВ Пинк има за циљ производњу садржаја који ће јефтино забавити шире народне масе, а фокус грађана са свих афера ове власти пребацити на скандалозан садржај медија који има националну покривеност. Демократска странка је више пута позивала РЕМ да реагује на кршење Закона о електронским медијима, али више немамо никаквих илузија да ће нешто заиста и учинити, јер је Пинк у потпуности заштићен од стране Александра Вучића и за ову телевизију не важи ниједан закон ове државе,“ рекао је Ненад Митровић.

„Иако разумемо гнев великог броја грађана, који позивају на рушење зграде Телевизије Пинк, одмах након промена, Демократска странка обећава да та ће та зграда остати неоштећена. Штавише, овај објекат ће бити искоришћен у сврху образовања, тако што ћемо од њега направити Музеј пропаганде, лажи и медијске манипулације. У њему ће се налазити стална поставка коју ће ученици свих школа Србије обилазити, како би учили о историји бешчашћа медија током деведесетих година прошлог века и у последњих десет година. Будуће генерације ће бити у прилици да виде како методама пропаганде, власт може да разори сопствену државу. Ово је битно учинити, како нам се никада више овакав медијски мрак не би поновио,“ закључио је потпредседник Демократске странке Ненад Митровић.