Прочитај ми чланак

ПГ ДВЕРИ: 20 питања на која Ана Брнабић није одговорила

0

Скандалозна цензура и крађа времена посланичке групе Двери - највећи је утисак из наставка расправе о новој Влади. Преко 3 минута говора Срђана Нога не постоји у стенографским белешкама Народне Скупштине, нити је било тона у пленарној сали, као ни у директном телевизијском преносу на РТС-у.

Народни посланик Срђан Ного поднео је данас и кривичну пријаву против Ане Брнабић због тога што је као Министар државне управе и локалне самоуправе на незаконит начин закључила Јединствен бирачки списак, јер су бирачки спискови били скенирани и послати без својеручног потписа и отиска, док су штампани изводи за Косово и Метохију били нетачни и непотпуни.

Мандатар за састав нове Владе Србије, Ана Брнабић, није одговорила ни на 20 питања народних посланика Двери Бошка Обрадовића и Срђана Нога.

Они су у расправи поставили низ конкретних питања која озбиљно дисквалификују Ану Брнабић за место председника Владе Србије:

  1. 1. Да ли сте радили за неку страну обавештајну службу?

2. Зашто нисте прошли безбедносну проверу БИА-е да ли Ваш долазак на место председника Владе угрожава националну безбедност?

3. Да ли ћете на месту председника Владе Србије наставити да заступате америчке интересе?

4. Какве везе имате са масонима, с обзиром да су Вам најмање два масона министри?

5. Да ли је Александар Вучић злоупотребио Вашу приватност у крајње ниске политичке и медијске сврхе, јер Вас је свео на сексуалну оријентацију, што је крајње понижавајуће за Вас као жену?

6. Да ли сте свесни да се Александар Вучић крије иза првог геј премијера на Балкану и за све што не буде добро, за сав криминал и корупцију у његовом најближем окружењу, за све лажи, лоповлуке и преваре – изговор ћете бити Ви?

7. Да ли Вас је Вучић понизио и обесмислио Ваше премијерско место рекавши да ћете Ви бити задужени за економски, а Ивица Дачић за политички део?

8. Да ли је тачно да сте члан ЕАСТ-WЕСТ БРИДГЕ-а, дела Трилатералне комисије и какве везе та страна организација има са српским интересима?

9. Да ли је тачно да се пред Прекршајним судом у Београду води поступак против Вас због вожње у алкохолисаном стању?

10. Да ли је тачно да имате прекршајну пријаву Агенције за заштиту животне средине Министарства пољопривреде због кршења Уредбе о производном отпаду – Ви који сада предлажете Министарство за заштиту животне средине, а сами сте у приватној фирми кршили еколошке законе?

11. Да ли је тачно да сте бранили Вучићевог кума и тадашњег директора „Електромрежаˮ Србије, Николу Петровића и његовог кума Ненада Ковача, од оптужби за тражење мита од стране фирме чији сте били директор, и да Вас је ова показана лојалност и спашавање двојице главних кумова лансирало у политичке воде?

12. Одакле знате Синишу Малог и која је природа Ваших пословних односа?

13. Да ли је тачно да Вам је рата за кредит за стан у центру Београда од 400 квадрата и у вредности од пола милиона евра већа од плате у Влади, и одакле финансирате плаћање овога кредита?

14. Да ли је тачно да сте новинарки која је истраживала Ваш рад у америчкој НВО и како узимате 10.000 долара локалним самоуправама у Србији да им закажете састанак са министром – на Твитеру поручили да иде да „завија сармеˮ и да ли је то исправан однос према женама и истраживачком новинарству?

15. Да ли се као учесник геј парада слажете са једним од идеолога промоције хомосексуализма у Србији Предрагом Аздејковићем који је ових дана изјавио да „пред новом Владом биће промена Устава и треба инсистирати да се из Устава избаци дефиниција брака као само уније мушкарца и жене. Влада је већ обећала да ће правно регулисати истополне заједнице посебним закономˮ?

16. Да ли сте читали најновији интервју Вашег некадашњег шефа Мирољуба Лабуса, чији сте консултант за штампу били, који док Ви оснивате Министарство за европске интеграције саветује да „треба стати на лопту и замрзнути преговоре са ЕУ до 2020. године, до када је ЕУ замрзла проширивањеˮ?

17. Да ли је, по Вашем мишљењу, нормално да после једва неколико месеци на министарском месту, на коме се нисте показали, тако лако прихватате место премијера иако знате да за Вас нико није гласао нити сте икада учествовали на изборима?

18. Да ли сте свесни да Ви нити сте бирали министре, нити сте обезбедили већину за формирање Владе, нити можете да контролишете председнике странака који седе у Влади, нити ће Вас ико ишта питати, већ ћете за све морати да идете Вучићу на канабе и молите за помоћ?

19. Да ли сте свесни да ниједан гласач СНС-а и СПС-а није гласао да Ви будете премијер?

20. Како се на крају осећате као мандатар који је наметнут супротно вољи већине грађане Србије?

С обзиром да се ћутање у нашем народу сматра знаком одобравања, сматрамо да је изостанак одговора од стране мандатара најбољи доказ да су одговори на сва ова питања потврдни и да Ана Брнабић због тога не сме бити изабрана за председника Владе Србије.