Прочитај ми чланак

Петар Петковић: Приштина планира да од понедељка почне да скида српске таблице

0

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је власти у Приштини планирају да у понедељек почну да скидају српске регистарске таблице на административним прелазима и да их замењују такозваним привременим приштинским пробним ознакама.

„Једини циљ оваквих неурачунљивих акција Аљбина Куртија је да изазове провокације и опасну дестабилизацију прилика на Косову и Метохији и директно угрози мир и стабилност“, навео је Петковић у писаној изјави.

Foto: Youtube

Додао је да сви треба да знају да је Курти човек који жели да изазове инциденте по сваку цену, што ће створити потпуни застој живота на северу КиМ, који ће трајати све док се не прекине неоправдан напад и угњетавање српског народа.

Петковић је упозорио да је планирана акција, која је данас почела постављањем додатне инфраструктуре на Јарињу и другим административним прелазима, најопаснија провокација и претња по српски народ на Косову и Метохији.

„До ње долази након срамне пресуде Ивану Тодосијевићу и представља очигледни наставак политике притисака, поготово у тренутку када се очекује трећестепена одлука која се неће односити само на Тодосијевића, већ на цео српски народ, што свима треба да буде јасно“, навео је Петковић.

Он је истакао да Куртијев подли наум говори о најбруталнијем кршењу Бриселског споразума којим се регулише слобода кретања, као и осталих споразума постигнутих у Бриселу.

Срби са Косова и Метохије неће дозволити Куртију да им се на овај начин крше права и угрожавају две најсветије вредности – право на слободу кретања и право на слободу говора и зато ћемо бити истрајни у зашити права српског народа на КиМ, поручио је Петковић.