Прочитај ми чланак

Павловић: Српски одговор на буку и бруку лево либералних медија

0

Кажу да живимо у доба демократије, људских права и слобода и медијског плурализма, у доба када свако може да каже шта жели, када постоји равноправно сучељавање мисли без бојазни да ће вам се нешто лоше десити због изговорене речи.

Ово можда постоји у одређеном проценту у некој другој земљи, али у Србији свакако да не постоји. Демократија као владавина народа заступљена је у малом проценту, људска права и слободе умерено постоје, а медијског плурализма и равноправног сучељавања аргумената готово да нема. Ово се дешава у последње три деценије, а посебно може да се примети у последњим месецима.

Између осталог, сведоци смо да је пропаганда опозиционих лево либералних медија који отворено говоре против националних интереса много израженија него раније. Медијски напад на здрав патриотски разум одвија се свакодневно несмањеном жестином на више фронтова: агитација усмерена ка слабљењу одбране Косова и Метохије, напади на традиционалне вредности, пропагирање западних антихришћанских вредности, подршка антицивилизацијским биолошко-социолошким експериментима, антируска кампања и про-НАТО ставови… Једнообразна бука и брука, у исто време и са истих медија. Нимало случајно.

Медији под контролом владајуће странке такође су отворени за пропаганду ових вредности али у мањој мери. Владајућа странка се не изјашњава као левичарска, уствари она се никако не изјашњава, али допушта пропаганду левичарских идеја и представља их друштвено пожељним. Ови медији не врше отворену пропаганду против свог народа, али и не допуштају стварним чуварима традиције (конзервативцима) да се огласе.

Конзервативна мисао се тако налази у кљештима између владајућих безбојних медија који пазе само да не сметају самовољи режима и његовој тежњи да одржи рејтинг (јер све раде због рејтинга, а не због вредности) и отворено лево либералних медија којима је очигледан интерес слабљење Србије потпуним либерализовањем по узору на оно што је учињено западним народима. Конзервативни пут, као једини који је историјски позитивно потврђен на овим просторима, свесно је маргинализован. Либерално васпитање у последњих 77 година оставило је видљив траг у политичкој и новинарској елити.

Након ове анализе која је врло лако проверљива и видљива сваком иоле упознатом са значењем идеолошких одредница, долазимо до последњих истраживања јавног мњења. О свим идентитетско-културолошким питањима (очување Косова и Метохије, анти-НАТО став, проруски став, противљење промени породичног идентитета, противљење фаворизовању геј пропаганде…), српски народ је дао јасан и недвосмислен одговор – око 80% грађана се изјашњава да су потпуно свесни свог идентитета, што значи: за очување Косова и Метохије, за традиционалне вредности, за подршку Русији, а против разбијања породице и наметања ЛГБТ пропаганде! Истраживање НСПМ (Нове српске политичке мисли) изгледа овако:

34,7% грађана је за улазак Србије у ЕУ (историјски минимум);

8,3% би пристало да држава уђе у ЕУ ако би услов био признање независности Косова, а против је 79,6%;

4,2% је за улазак у НАТО, а против је 83,5%;

12,5% подржава геј параду, а против је 75,4%

7,1% подржава геј бракове, а против је 77,1%;

8% подржава увођење санкција Русији, а против је 80,6%.

Закључак је да вишедеценијска бука лево либералних медија није дала резултате. Дешава се нешто чудно и несхватљиво за леве либерале. У тренутку када су помислили да су сломили српски дух, он се, као река понорница, пројавио на видело дана. И после пет деценија комунистичког васпитања и три деценије либералног испирања мозга, Срби су данас још увек задојени исконским зрацима традиције и не желе да се одрекну свога бића, још увек су загледани у вечне Истине пре него у варљиве земаљске пропадљиве вредности. То заиста није потпуно објашњиво, али је тако.

Бука левих либерала неће још дуго престати, а самим тим ће и њихова брука као рушитеља здравих вредности расти. Са друге стране, то неће донети резултате, као што није ни до сада. По свему судећи, огромна већина Срба ће остати Срби до краја: конзервативни, чувари традиционалних вредности, са извесним људским манама али које могу да се исправе и са зрелошћу да прихвате конзервативну политичку идеју која се све више осветљава на српској политичкој сцени.

Очигледан је јаз између либералних владајућих елита и новинара са једне стране и обичног српског народа са друге стране. Непроглашена либерална коалиција свесно води државу у смеру глобализма и неолиберализма, супротно осећањима и јасно израженој вољи народа. Само медијском манипулацијом и класичном политичком трговином утицајем обезбеђује се владавина либералних (данашње власти и данашње леве опозиције, на смену). А народ је, ван политике и изборних махинација, окренут и даље традиционалним вредностима. Одржава се српски дух и чека се моменат да се појаве здраве конзервативне политичке снаге које ће раскинути са лево либералним скретањима и у институционалном смислу даље водити државу и народ правим путевима, пре свега у идентитетским и економским питањима, са намером да у ускомешаним светским приликама одрже српски брод без оштећења, најпре спречавајући погубне утицаје светских и домаћих левих либерала, а затим и стварањем атмосфере за даљи позитиван развој традиционалних вредности пре свега међу младима.

Зоран Павловић,

Члан Председништва Двери