Прочитај ми чланак

Павловић: Србима фантастично иду на руку промене у свету, следе тешки ломови у ЕУ

0

ЈЕДАН од оснивача Ми, глас из народа – адвокат Бранко Павловић – уверен је да пред Србијом изузетно добра перспектива на пет, десет или петнаест година, ако на кључним националним питањима, поготову ове године, не буде узмицала ни милиметар.

У интервјуу замољен је да каже како види Србију кроз пет и десет година, рекао је:

„Искрено, све боље и боље, због тога што ми примењујемо потпуно погрешан макроеконмски концепт. Према томе, ако бисмо примењивали бољи, имали бисмо минимално дупло боље резултате.

Ми имамо огромна финансијска средства која не користимо. Ако их користимо – може значајно боље да буде.

Ми имамо огроман људски потенцијал – и ови људи који су напољу и ови који су у Србији – али се не користе, или се користе на потиснутом нивоу, другом и трећем уместо на првом нивоу.

Имамо и врло добру међународну позицију – у економском и трговинском смислу – коју суштински не можемо да користимо јер смо неоколонијална држава у којој није предвиђено да твоје предузеће напада некаква друга тржишта него да твоје тржиште буде у функцији капитала колонизатора.

Дакле, страховито велики број врло важних полуга је нама начелно на располагању али их не користимо.

Како буде јачала ова снага – МИ, глас из народа и други који ће кренути истим путем – тако ћемо све више освајати тај простор.

И, са друге стране, међународне околности се мењају огромном брзином.

То је оно што је рекао Александар Павић: Америка и Енглеска, биће земља пролетерска! Реч је о процесима пропадања у односу на нарастајуће снаге БРИКС-а и Шангајске организације за сарадњу. У тим релативним односима, то заиста спушта Америку и њене сателите у погледу моћи, утицаја итд.

То је нама све одлично! То нама иде фантастично на руку!

Даље ће, због генијалне идеје Немачке да своје интересе подреди америчким, превирања и ломови унутар кључних држава ЕУ, у пар година које су пред нама довешће до разламања илузије о ЕУ и бајковитих прича.

То је лековито за нас!

У споју свих тих елемената, ако се само држимо чврсто на кључним националним питањима и не узмичемо ни милиметар, поготову ове године, онда је перспектива на пет, десет или петнаест година изузетно добра!“