Прочитај ми чланак

Павловић (Народна странка): Вучић одлучује о суђењу Палми

0

Одборник Народне странке у Скупштини Београда, адвокат Милош Павловић, изјавио је данас да ће Драган Марковић, звани Палма, који је доведен у везу са подвођењем малолетница, бити судски процесуиран само ако то одлучи председник Србије Александар Вучић вођен резултатима истраживања јавног мњења или ако „добије пацке од Европског парламента“.

„Судски предмети у Србији се не решавају да би била задовољена правда, него због Вучићевог политичког рејтинга. Само он зна да ли ће бити судског епилога у случају Марковића. Могуће је да измештањем тог предмета из Јагодине у Краљево покушавају да јавности замажу очи и не би требало бити еуфоричан због тога“, рекао је Павловић телевизији Нова С.

Павловић је рекао да је, када је реч о Марковићу, упитна непристрасност било ког суда на територији Србије, јер је он на власти готово пуне три деценије и успео је да успостави мрежу контаката по дубини у полицији, суду и тужилаштву.

„Напредњачки режим покушава да на све начине заштити шерифе који су умешани у криминал, а режисер те заштите је републичка тужитељка Загорка Доловац, која би требало да штити интересе Србије и њених грађана, али очигледно је кроз све афере у последњих девет година да она штити искључиво интересе СНС-а и да обавља функцију адвоката СНС-а јер штити њихове функционере уместо оштећене“, рекао је Павловић.