Прочитај ми чланак

Павић: Битно је да сада Запад види да је питање КиМ осиње гнездо

0

Српски народ неће прихватити да сам себе укине и да дозволи бруталну отимачину Косова и Метохије, рекао је за РТ Александар Павић политички аналитичар из Београда.

Инцидент у Скупштини Србије када су посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Александра Вучића неће утицати на даљи ток преговора о Косову и Метохији, рекао је Павић.

– Косово и Метохија је код нас једна тема која изазива емоције и то је добар знак. Знак да је Србима стало, чак и политичарима до КиМ и то је нешто што изазива посебне емоције и реакције и то ми је најбитнији утисак од јуче – рекао је Павић.

Многим пропагандама смо изложени, непресталним притисцима и убеђивањима да ако нешто прихватимо да ће нам бити боље, а опет, каже Павић, нису успели да сломе дух народа.

– Увек има изузетака, али сматрам да нема тог политичара, који сме да изговори реченицу да КиМ може да буде признато – рекао је Павић.

Истакао је да је бурно и да је јако битно да западни свет види да је КиМ осиње гнездо.

Скупштина Србије наставила је данас посебну седницу о Косову и Метохији.

Капитулација и предаја нису опција, поручио је председник Србије Александар Вучић обраћајући се посланицима на посебној седници Скупштине Србије.

Представио је Извештај о преговарачком процесу са приштинским институцијама од 1. септембра прошле до 15. јануара ове године. Вучић је изнио и план од 10 тачака о политици Србије у наредном периоду.

Истакао је да је најтежи део француско-њемачког плана у којем се тражи да се Србија не противи чланству Косова у међународним организацијама.

Скупштинска раправа није прошла без тешких речи, па чак и инцидената. Посланици ће се изјашњавати о усвајању извештаја о преговарачком процесу.