Прочитај ми чланак

Паровић Вучићу: Народ те бирао да уништиш криминал, а не да правиш унију са Рамом

0

„Па, шта ако сте победили на изборима. Нисте причали на изборима да ћете правити унију са Албанцима, већ сте причали да ћете се обрачунавати са криминалом и корупцијом. Зато вас је и народ гласао”, закључио је лидер Слободара.

„Александар Вучић, Председник Србије у свом данашњем, ко зна који пут, обраћању нацији, рекао је једну интересатну ствар – да се у 21. веку неће више водити сукоби око територија већ око људи и да сада постоји једна врста такмичења међу државама у томе ко ће да доводи квалитетније, вредније, марљивије и образовање људе да би могли да стварају благостање у државама у које долазе. И није спорно да то чине велике државе које себе и на тај начин јачају. Али ниједна, од тих држава, се није при том одрицала своје територије јер то није једно са другим у вези. То не значи да, ако треба да у нашој држави задржимо вредне, младе и образовне људе, да треба и да дамо Косово, потпишемо ’мини Шенген’ и удружимо са Македонијом и Албанијом”, констатовао је у видео саопштењу председник Народног слободарског покрета, (Слободара), Мирослав Паровић.

А затим је и додао:

„Становништво одавде одлази, пре свега, због успостављење мафијашке логике, која влада свим сегментима друштва, од естраде, преко спорта и бизниса, до клутуре и образовања. Зато, у таквим државама где влада мафија, имамо драстично већи аутошовинизам и порицање да су део тог друштва и нације, него у државама у којима корупција није доминантна. Људи поричу да су из Србије због тога што имамо сијасет неразјашених афера десетак година уназад, што имамо ратове које још нисмо разрешили и како смо их водили и што смо из тих ратова изашли са ратним профитерима који и дан данас одређују стил живота народу. И даље имамо неразјашњене случајеве пљачкашких приватизација и тајкуне који су се криминално обогатили, а зато нису одговарали нити сносили последице”.

Паровић је још приметио да српске власти, уместо да се ухвате у коштац са тим проблемима, они праве ’мали Шенген’ не питајући народ, а кад их опозиција пита зашто то раде, власт одговара да је победила на изборима и да су добили мандат од бирача да воде државу како они хоће и знају.

„Па, шта ако сте победили на изборима. Нисте причали на изборима да ћете правити унију са Албанцима, већ сте причали да ћете се обрачунавати са криминалом и корупцијом. Зато вас је и народ гласао”, закључио је први човек Слободара.