Прочитај ми чланак

ПАРОВИЋ: Вучићу, луђи си неко икада! Правиш од нас заморчиће за вакцину!

0

''Држава нам се распада пред нашим очима'', наводи Мирослав Паровић (Народни слободарски покрет), и додаје да је доказ за то што је режим Александра Вучића луђи него икада. Каже да иза приче да смо у златном добу, уствари стоји дефицит од 40 процената буџета. ''40 процената онога што смо потрошили нисмо покрили из реалним прихода, а притом се прича да ћемо доживети некакав економски бум! Вучић је десет пута је обишао незавршене ковид болнице, празне хале. До сада нису завршене иако ће бити помпезно отворене. Плашио нас је ноћима из незавршених болницама причом о томе да нам је ГДП никада бољи, иако смо једино прваци у броју заражених на милион становника!''

Додаје да за то време мафија, и поред пре два месеца помпезно најављене борбе против мафије, немамо нити једног ухапшеног, нити се имовина конфискује, а криминалци додатно пљачкају буџет који је у дефициту.

“Држава нам је економски, здравствено, па и спортски у колапсу“ – сматра Паровић и додаје да Небојша Човић оптужује Остоју Мијаиловића да је шверцује кокаин, а Мијаиловић Човића да је “пудлица“. Зато и постоји зебња да ли ћемо се уопште квалификовати на неко такмичење у кошарци ове године, истиче он.

“Нити једном Вучић није отишао да обиђе људе који сатима чекају по хладноћи испред ковид амбуланти. Пријатељу, хајде њима реци да си економски џин и тигар! Испричај њима твоју тужну животну причу, да је само твоја породица угрожена! Иако си ти својом владином угрозио све наше породице и све те људе који се смрзавају чекајући да виде да ли имају ковид. Понашаш се као што сте се ви, ратни профитери, понашали деведесетих година! Када сте децу слали на прве линије фронта, а ви србовали у кафанама у Београду, у кафанама у Београду сте водили ратове и у Босни, Хрватској и на територији Косова и Метохије! А никада нисте отишли на линију фронта, а при томе сте били најгрлатији.“

Сматра да је Вучић, видевши да је споразумом у Вашингтону којим је додатно унизио државну позицију Србију, потписао споразум са Савезом војвођанских Мађара, као председник СНС, у којем стоји да ће на у северној српској покрајини Војводини бити направљена заједница мађарских општина.

Додаје да је урадио све да не дође до формирања Владе професора Здравка Кривокапића, а да сада отвора афере Милораду Додику у Србији и да даје простор Драшку Станивуковићу.

Паровић истиче да је истина да се БИА и полиција међусобно прислушкују, али да они заједно прислушкују грађане Србије. Такође, каже да је Александар Вучић пустио вође мафијашких кланова против које би требало да води рат да оду из Србије.

“Јасно је да се ствари гурају ка одређеним интерграцијама западног Балкана. Питање можемо ли да се томе одупремо или би требало да кроз то нађемо свој национални интерес. Али како да нађемо национални интерес када имамо режим и једног човека који само штити себе. Уместо да сада правимо једну врсту српских полицентричних интеграција – Београд, Подгорица, Бања Лука. Не да имамо марионете у Подгорици и Бања Луци, него да правимо одређене политичке и економске интеграције, па да се тако интегришемо у простор Западног Балкана. И то би имало смисла, јер би били најбоље стратешки позиционирани на овом делу Балкана“ – истиче Паровић и додаје да Вучић ради супротно и да уништава политички живот у Црној Гори и Републици Српској, и да прави папазјанију на Косову и Метохији.

“Нико неће дозволити више да Балкан буде легло организованог криминала који међусобно сарађује. Зато морамо да узбунимо народ да се налазимо пред државним сломом који ће све нас погодити. Убрзано ће режим следеће године приватизовати. Угледни немачки недељник, референти часопис “Шпигл“ пише како ће се на нама у Србији тестирати вакцине против ковида.“ – за крај истиче Паровић.