Прочитај ми чланак

Паровић: Вучић изнамљује Србе муфтији – Зукорлић скупио 6 000 потписа у Војводини!

0

Функционер Народног блока И председник Народног слободарског покрета (Слободара), Мирослав Паровић, изјавио је да власт у пријавама листи за изборе користи "политички инжењеринг" и прави "политичке оргије", изнајмљујући људе за разне странке, а неким партијама признаје статус мањинских, како би их инсталирала у локалне парламенте.

Паровић је, на конференцији за новинаре, који је одржана данас у уторак 08. јуна, рекао да Српска напредна странка изнајмљује своје чланове за наводне опозиционе листе и навео пример покрајинског посланика „напредњака“, који је носилац листе Српског патриотског савеза Александра Шапића у Новом Саду.

„Листа Муамера Зукорлића, која је коалиција македонско – бошњачких партија, предала је листу за покрајинске изборе, са 6.000 потписа, а у Војводини живи 0,54 одсто Македонаца и 0,17 одсто Бошњака. Јасно је да им је СНС то сакупљала“, констатовао је он.

Паровић је додао да је СНС сакупљала потписе и коалицији Чедомира Јовановића и другима, као и да зато Народни блок тражи од Републичке изборне комисије да хитно јавности стави на увид све потписе, како би се знало како су се и на који начин сакупљали.

„Јовановић је синоћ тражио мањински статус на републичким изборима. Тражим да се провери да ли је тај статус добио и на покрајинским. Тражим и да се види како је Уједињена демократска Србија сакупљала потписе на републичком нивоу, а у Шапцу иде као мањинска листа“, навео је он.